Home Beograd PSG traži ponavljanje izbora u Beogradu

PSG traži ponavljanje izbora u Beogradu

90
0
Foto: N1
Foto: N1

Pokret slobodnih građana zahteva primenu svih preporuka iz Rezolucije Evropskog parlamenta, naročito međunarodnu istragu, kojom će se utvrditi sve činjenice sa prethodnih izbora, a nakon toga nove izbore u Beogradu. Novi izbori se moraju održati pod poboljšanim uslovima i uz čvrste garancije da neće ponovo doći do krađe, rekao je Stefan Simić član Izvršnog odbora PSG i izabrani odbornik sa liste Srbija protiv nasilja na izborima za Skupštinu grada Beograda.

Simić je dodao da „Evropski parlament je juče izglasao Rezoluciju kojom je potvrđeno da izbori u Srbiji nisu bili regularni i to ogromnom većinom evropskih poslanika uključujući gotovo sve poslanike Evropske narodne partije koju čine partnerske stranke SNS, koje ovog puta nisu mogle da progledaju kroz prste na krađu izbora, uprkog ogromnom lobiranju. Ovakva većina i odnos dovoljno govore o odnosu evropskih partnera prema autoritarnom režimu u Srbiji“.

„Kolike su razmere krađe u Beogradu pokazuje i to da se Evropski parlament prvi put bavio lokalnim izborima i zaključio da su oni protekli u svetlu sistemske zloupotrebe institucija i medija, kao i organizovane migracije birača što je uticalo na krajnji rezultat izbora. Pasivizacija adresa stanovanja određenih kategorija u Beogradu je, takođe, uticala na neregularnost izbora“, kaže Stefan Simić.

Izvor: N1 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here