Home Beograd Ko crta znakove pored puta: „Grafiti poziva na bojkot dodatno zbunjuju birače“

Ko crta znakove pored puta: „Grafiti poziva na bojkot dodatno zbunjuju birače“

55
0
Foto: N1 Printscreen
Foto: N1 Printscreen

Misterija zvana „bojkot“. Ko Beograđanima „pod noge“ baca poziv da bojkotuju predstojeće izbore? Dok su takvi grafiti preplavili trotoare u svim delovima glavnog grada, vlast teško da je izgovorila i jednu reč, dok opozicija i ona koja ne izlazi i ona koja izlazi na beogradske izbore, negira da stoje iza te kampanje i zdušno optužuje vladajuću SNS.

Možda bi u ovoj totalnoj izbornoj konfuziji najbolje bilo „bojkotovati“ znakove pored puta, ali autor se baš raspisao, po celom Beogradu, pa možda, ipak, javnost ne greši što se raspituje čiji je ovo rukopis.

„Ne bavim se pisanjem grafita, to bi mi bilo ispod časti. Jedan jedini grafit sam u životu ispisao na jednoj zgradi u Vračarskoj, to je tada bila Đur e Salaja ulica u mom kraju i napisao sam Šomi ili Miloš PFK. Imao sam 12 ili 13 godina i žao mi je sada, jer ne volim grafite“, kazao je Miloš Jovanović predsednik Novog DSS.

I dok nam jedan od lidera opozicione desnice u odgovoru priznaje nestašluke iz detinjstva, pitali smo i ostale iz opozicije koji neće izaći na beogradske izbore 2. juna da li možda oni pozivaju na bojkot.

„Nemamo nikave veze s tim, jer mi ne pozivamo ljude da bojkotuju izbore, već da sami odluče. Po obliku slova je jasno da ovo rade isti oni koji su pisali ‘Miloš Francuz’ i ‘Đilas lopov’“, kažu iz Stranke slobode i pravde.

Tijana Perić Diligenski iz Srbija centar kaže da postoje osnovi sumnje da režim stoji iza ovoga.

„Da je to njegov prepoznatljiv manir, i isto tako smatramo da ovo režimu najviše ide u prilog po principu zavadi pa vladaj, da bi se unela jabuka razdora među građane i među opozicione stranke“, smatra Perić Diligenski.

A opozicija koja se odlučila za opciju „Biramo“ da izađemo na glasanje, uklanja jabuku razdora i preuzima na sebe ulogu grafologa. Demokrate upiru prstom u naprednjake, a i iz Zeleno-levog fronta su desnom rukom i roze sprejom u grafitima „Bojkot“ prepoznali, kako pišu, rukopis SNS-a.

U svakom slučaju, ovih šest slova i šest brojeva dovoljni su da još malo zbune, ionako zbunjene birače, pre svega one koji ne glasaju za vlast.

„Činjenica je kada građani koji razmišljaju o tome da li da izađu ili da ne izađu na izbore vide te grafite, to im stvara dodatnu konfuziju i stvra im osećaj da odnosi među opozicionim strankama nisu dobri jer pitanje je ko je te grafite postavio da li je to uradila vlast ili određene političke stranke koje ne žele da izađu na izbore“, kaže novinarka Ivana Petronijević Terzić.

I rez. Moramo da ga napravimo ovde, baš kod tog pitanja, koje smo postavili i na početku, jer odgovora nema – niko ne poziva na bojkot 2. juna, a opet neko crta znakove pored puta.

Izvor: N1 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here