Home Beograd Vučević: Naša lista nadstranačka, to je pokret za državu i narod, predvođen...

Vučević: Naša lista nadstranačka, to je pokret za državu i narod, predvođen Vučićem – pobedićemo

161
0
Miloš Vučević - Srbija izbori
Foto: N1

Premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke Miloš Vučević poručio je danas da je lista „Aleksandar Vučić – Novi Sad sutra“ nadstranačka, da je to pokret za državu i narod, predvođen predsednikom Republike, koji će na izborima u svim gradovima i opštinama odneti pobedu na izborima 2. juna.

Ali ta pobeda nije suština, nije najvažnija. U svakom gradu i opštini je pobeda samo početak, preduslov da pokažemo da smo odgovorni, sposobni, dobri ljudi, komšije, da razumemo potrebe građana, rekao je Vučević na predizbornom skupu u Novom Sadu.

On je istakao da će jedino merilo uspeha i sistem vrednosti biti šta smo uradili i koje smo konkretne probleme rešili.

Radili smo i gradili ne da bismo se hvalili, već da bi ljudi imali koristi od njih. Izbori na kojima će glasati dve trećine građana jesu lokalni izbori, ali su jedinstvena prilika da ovaj pokret za državu i narod ostvari pobedu i bude vetar u leđa i snažna podrška predsedniku države u teškoj, ali neodustajnoj borbi za vitalne nacionalne interese i zaštitu i odbranu dostojanstva našeg naroda, rekao je Vučević.

Ljajić: Na ovim izborima odlučujemo da li idemo napred ili u neizvesnost

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić poručio je da zajednička lista mora da vodi pozitivnu kampanju i ostvari čistu pobedu na izborima.

Na ovim izborima se odlučujemo da li idemo napred ili odlazimo u neizvesnost. Čvrsto verujem u vašu odluku da će pobeda biti velika, rekao je Ljajić i dodao da ovi izbori prevazilaze značaj lokalnih izbora.

Mi smo u kampanji govorili o planiranim projektima, a ne političkim protivnicima, a sve vreme smo na udaru, naveo je on.

Ljajić je rekao da nema veće privilegije nego pomoći drugim ljudima, a da bi se to sve ostvarilo potrebna je jaka, stabilna Srbija, mir i normalnost.

Nemoj da vas zavaravaju da je sve rešeno, nemojte da se uspavljujemo time što deo opozicije izlazi, a drugi ne izlazi na izbore, poručio je Ljajić.

Vulin: Odakle god da smo došli, ovo je naš grad

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručio je da u Novom Sadu ima Srba sa svih strana, sa Papuka, Manjače, Fruške gore, Srema, Dinare.

Odakle god da smo došli, ovo je naš grad, odakle smo došli i ko god da smo, među nama nema ustaša, rekao je Vulin.

On je ocenio da opozicija želi da porazom vlasti na lokalnim izborima izazove parlamentarne i predsedničke izbore, da izazovu Vučića i slome politiku slobodne Srbije, istakavši da su ovo izbori koje Srbija ne sme da izgubi.

Predsedniče svih Srba, idete u Njujork, tamo gde vas čekaju moćni neprijatelji, pratimo vas sa malo nade i puno ponosa. Kad bude najteže, kad vam budu pretili da će metak koji je našao slovačkog premijera, naći i predsednika svih Srba, setite se ove sale i ovih ljudi, poručio je Vulin.

Dačić: Svima je jasno da su Srbija i srpski narod meta

Ministar unutrašnjih poslova i lider socijalista Ivica Dačić rekao je da je svima vidljivo i jasno da su Srbija i srpski narod meta.

Naša obaveza je da se suprostavimo pritiscima i branimo vitalne i nacionalne interese i Kosovo i Metohija i Republika Srpska i prava Srba svuda u regionu, rekao je Dačić, dodavši da Srbija nikada tuđe nije tražila, ali ne daje svoje.

Dačić je rekao da su rezoluciju o genocidu u Srebrenici predložili „počinitelji najvećih genocida u istoriji čovečanstva“.

Nosilac liste za izbore u Novom Sadu Vesna Turkulov rekla je da je za nju privilegija, čast i odgovornost da bude na listi i da služi svojoj državi i narodu u teškim trenucima.

Daću sve od sebe i za mene je ovo patriotski čin, rekla je Turkulov i dodala da se Novi Sad ubrzano razvija.

Novi Sad je prestonica kulture, srpska Atina, univerzitetski grad, grad koji ima povoljan ambijent za život. Novi Sad je jedan od retkih gradova koji ima pozitivni prirodni priraštaj, dodala je ona.

 

Izvor: N1 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here