Home Beograd Dačić: SPS će imati svoju poslaničku grupu, ponašanje opozicije nije dobro

Dačić: SPS će imati svoju poslaničku grupu, ponašanje opozicije nije dobro

55
0
Ivica Dačić - Srbija izbori
Foto: N1

Predsednik Socijalističe partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da će SPS imati svoju poslaničku grupu čiji će on biti predsednik i da će njegova zamenica biti poslanica Snežana Paunović.

On je istakao da SPS ostaje faktor političke strabilnosti i državnog jedinstva i da je stranka spremna i očekuje da nastavi saradnju sa Srpskom naprednom strankom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na parlamentarnom nivou i u formiranju izvršne vlasti.

Dačić je ocenio da je važnio da je parlament konstituisan u zakonom predviđenom roku i dodao da su počeli da teku rokovi za formranje vlade.

Nije dobro ponašanje jednog dela poslanika opozicije, ja sam poslanik od 1992. godine i nikada se nije dogodilo da konstitutivna sedninca počne uz psovke i pretnje, konstatovao je Dačić i naglasio da je to presedan u parlamentarnom radu, a ne to što prvog dana nije izabran predsednik parlamenta.

Dačić je naglasio da je pred Srbijom mnogo posla i izazova, pre svega kada je reč o sazivanju sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i oko pitanja da se Ohridski sporazum uključi u pregovaračko poglavlje 35 čime bi se ugrozile evrointergreacije, kao i uključivanje onog dela sporazuma sa kojim se Vučić nije saglasio.

U takvim uslovima ovakva bruka u parlamentu nam nije potrebna, zaključio je on.

Izvor: N1 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here