Home Beograd ProGlas poziva građane na sutrašnji miran protest u centru Beograda: Specijalni gost...

ProGlas poziva građane na sutrašnji miran protest u centru Beograda: Specijalni gost Rade Šerbedžija

123
0
N1/FoNet/Inicijativa ProGlas

Inicijativa ProGlas, koju je pokrenula grupa javnih ličnosti, pozvala je građane na sutrašnji protest u centru Beograda, sa kog će kako su najavili, uputiti zahtev za održavanje novih parlamentarnih i lokalnih izbora u celoj Srbiji „u roku od šest meseci, nakon procesa temeljne promene izbornih uslova“.

Potpisnici inicijative su pozvali na „miran protest kod Terazijske česme“, u 12 časova, zbog kako su naveli, izneverene izborne volje građana.

Najavljeno je da će na protestu pod sloganom „Ne pristajemo“ kao „specijalni gost“ govoriti glumac Rade Šerbedžija, a osim njega okupljenima će se obratiti i pokretači ProGlasa, glumica Svetlana Bojković, profesori Miodrag Jovanović i Filip Ejdus, kao i nosioci izborne liste „Srbija protiv nasilja“ Marinika Tepić i Miroslav Aleksić.

Na protestu će govoriti i nekadašnji košarkaški reprezentativac Srbije Vladimir Štimac i studentkinja Emilija Milenković, a najavljeno je da će se posle obraćanja, učesnici protesta uputiti ulicama Kralja Milana i Kneza Miloša, ka zgradi Ustavnog suda.

„Još ranije smo pozvali sve da složno, mirno i odlučno poruče da ne pristaju na prekrajanje izborne volje, da ne pristaju na obesmišljavanje demokratije i vladavine prava i da ne pristaju na rađanje ogoljene autokratije u Srbiji. Zbog izneverene izborne volje građana, zahtevamo da se novi parlamentarni i lokalni izbori u celoj Srbiji održe u roku od šest meseci nakon procesa temeljne promene izbornih uslova“, piše u saopštenju ProGlasa.

Izvor: Danas Online