Home Beograd Vučević (SNS): Srbija ne sme da stane, da ne bi propala

Vučević (SNS): Srbija ne sme da stane, da ne bi propala

148
0
Miloš Vučević - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je danas da se izborna lista te stranke „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ zove tako zato što bi zaustavljanje Srbije značilo njeno suštinsko propadanje, dodajući da je to zapravo – nadstranačka lista.

Vučević, koji je i ministar odbrane, izjavio je u predizbornom programu na RTS 2 da bi „zaustavljanje Srbije značilo i zaustavljanje plata i penzija“, dok bi vlast SNS bila garancija „za slobodarsku i nezavisnu politiku“.

On je govoreći o odbrambenoj politici rekao da je Srbija neutralna zemlja i da je vojska danas jača nego u prethodnom periodu.

Funkcioner SNS i ministar finansija Siniša Mali je, govoreći o ekonomskim planovima te stranke, rekao da je odlika dosadašnje vlasti to što je kao „jedan stub imala podizanje životnog standarda građana, a kao drugi stub kapitalne infrastrukturne projekte“.

„U Srbiji se gradi kao nikada pre. Imamo 69 milijardi evra bruto domaćeg proizvoda (BDP), to je vrednost svega što se proizvede u našoj zemlji. Srbija je danas više nego dvostruko jača nego pre deset godina“, rekao je Mali.

On je kazao da će do kraja 2027. godine (ako narednu vladu nakon izbora 17. decembra formira SNS), prosečna penzija biti 650 evra, a prosečna zarada 1.400 evra.

Mali je izneo podatak da je 2,1 miliona građana imalo posao 2001. godine, a da je poslednjih deset godina 2,3 miliona zaposlenih, što je po njegovim rečima „istorijski najveći broj zaposlenih ljudi, na ovaj broj stanovnika“.

Premijerka Srbije i poverenica SNS za Beograd Ana Brnabić je rekla da će uskoro početi izgradnja BIO 4 kampusa u Beogradu, zahvaljujući kojem će biti dostupne „sve inovativne terapije i personalizovana medicina u Srbiji za naše ljude“.

„Svesni smo da boljitak još nije stigao do svih građana Srbije i zato tražimo drugo poluvreme“, rekla je Brnabić.

Izvor: Danas Online