Home Beograd ProGlas zove stranke na dogovor o uslovima za slobodne i fer izbore

ProGlas zove stranke na dogovor o uslovima za slobodne i fer izbore

69
0
Foto: Direktno.rs/ ATAImages
Foto: Direktno.rs/ ATAImages

„Zabrinuti građani okupljeni oko ProGlasa pozivaju sve parlamentarne stranke koje smatraju da su izbori 2023. godine bili neregularni da nam se 9. marta u 10 sati u prostorijama Envoy centra, pridruže u formulisanju Dogovora o uslovima za poštene, slobodne i fer izbore“, saopšteno je iz ove inicijative.

Kako dodaju, u 12 sati će se održati konferencija za medije na kojoj će najširoj javnosti predstaviti ovaj dokument, koji će u narednim danima biti ponuđen na potpisivanje i ostalim zainteresovanim strankama i grupama građana.

– Nema suverene države bez poštovanja suverenosti sopstvenih građana, čija su prava bitno ugrožena neregularnostima prethodnih izbora. U iščekivanju izjašnjavanja Ustavnog suda o regularnosti izbora, uprkos nalazima domaćih i međunarodnih institucija, građani Srbije nalaze se između potpuno suprotstavljenih iskaza: da se radi o neregularnim, odnosno da se radi o najpoštenijim izborima do sada. Poziv da se zajedno borimo (i izborimo) za poštene, slobodne i fer izbore, uz podrazumevanje demokratskih mehanizama i procedura, nema stranačke predznake, predstavlja civilizacijsku normu i na korist je celokupnog društva – navodi se u saopštenju.

 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here