Home Beograd Pašić iz Pariza: Srbija vodi borbu za slobodne izbore

Pašić iz Pariza: Srbija vodi borbu za slobodne izbore

39
0
DS nepravilnosti - Srbija izbori
Foto: RTV

Srbija danas vodi borbu za slobodne izbore, izborni uslovi se moraju promeniti pre izbora u Beogradu i lokalnih izbora koji će se održati na proleće. Ako se ovo ne desi, izbori će se opet održati po modelu koji je Evropa ocenila neprihvatljivim. Zato je neophodna podrška za slanje posebne misije koja će omogućiti građanima Srbije da nastave putem evrointegracija – izjavila je narodna poslanica Stranke slobode i pravde Tatjana Pašić tokom zasedanja Komiteta za poštovanje obaveza država članica Saveta Evrope pri Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope u Parizu na kome je predstavljen izveštaj o poštovanju obaveza od strane Srbije u periodu od 2012-2023 godine.

Pašić je na ovaj sastanak pozvana kao predstavnik opozicije, a prisutne je podsetila da je prethodni Monitoring pri Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope održan pre 12 godina kada je SNS došao na vlast u Srbiji. Prisutni na sastanku složili su se da je na izborima u Srbiji bila prisutna krađa, da su uslovi za učesnike bili nefer, da je medijsko stanje u Srbiji loše, kao i da su srećni što se izbori u Beogradu ponavljaju.

– Prošle godine Vučić se sa televizija sa nacionalnom frekvencijom obratio građanima 300 puta, a u svojim nepristojno dugim nastupima, predsednik vređa i političare iz EU, gospodina Šidera, Šenaha i Rota, koji ukazuju da u Srbiji stvari ne idu dobrim putem. Sa razglasa se njegovi govori puštaju na centralnom beogradskom trgu – objasnila je Pašić tom prilikom.

 

FOTO: Direktno/SSP
FOTO: Direktno/SSP

Naglasila je da pravo i pravda ne stanuju u Srbiji kao da nijedna institucija nije pokrenula bilo kakvu istragu nakon brojnih dokaza o izbornim manipulacijama koje su predstavile nevladine organizacije kao što su ODIHR, Savet Evrope, Evropski parlament i opozicija.

– Srbija je autoritarna država, okupirana od strane vladajuće partije, nema vladavina prava, institucije su zarobljene, zakoni se ne poštuju i ne primenjuju, a Vučić svakog dana krši Ustav Srbije – zaključila je Pašić.

 

Izvor: Direktno.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here