Home Beograd Ko će činiti delegaciju koalicije „Srbija protiv nasilja“ koja ide u Brisel...

Ko će činiti delegaciju koalicije „Srbija protiv nasilja“ koja ide u Brisel i Pariz

105
0
Foto: N1

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović saopštio je večeras da delegacija koalicije “Srbija protiv nasilja” ide u posetu Briselu, a nakon toga u Pariz na važne razgovore sa izvršnim organima Evropske unije. Delegaciju će činiti Borko Stefanović, Pavle Grbović, Duško Lopandić i Radomir Lazović.

Kako je saopšteno iz SSP, u delegaciji će, pored Stefanovića biti Pavle Grbović, Duško Lopandić i Radomir Lazović.

Stefanović je na televiziji Nova rekao da je njihov zadatak da razgovaraju sa istaknutim ljudima u Evropskoj komisiji, u Direktoratu za proširenje, u spoljnopolitičkoj službi EU i nakon toga u Parizu u bilateralnim susretima u Ministarstvu spoljnih poslova Francuske i u administraciji predsednika Makrona.

Stefanović je kazao da će se u Briselu na, kako je naveo, jednom javnom događaju, potruditi da dodatno predstave dokaze koji, ističe, ukazuju na pljačku izbora od strane režima Aleksandra Vučića u Srbiji.

„I ono što je mnogo važnije od svega toga na koji način, do kog obima i kako tačno, tehnički, logistički i organizaciono će misije, dakle više misija EU u narednom periodu doći u Srbiju da utvrde šta se ovde tačno dogodilo na izborima i ono što je najvažnije da daju preporuke da Srbija najzad dobije fer i demokratske izbore da građani Srbije mogu slobodno da biraju i u tom smilsu da se primene preporuke OEBS-a i ODIHR-a od ranije koje ova vlast nikada nije primenila“, rekao je Stefanović, a prenosi SSP.

Kako kaže, ako uspemo u tome svi zajedno, sa jedne strane na razotkrivanju, a sa druge strane pritiskom građana u samoj Srbiji i našim otporom ovom „užasnom pokušaju krađe naših života, naše budućnosti i normalnosti“, mislim da možemo očekivati i dobre vesti i iz Brisela i iz Pariza”.

Stefanović je objasnio da je moguće da budu čak tri misije i to misija Evropskog parlamenta, ad hoc misija Evropskog parlamenta koja može da dođe bez bilo kakvog mandata bilo koga, misija stručnjaka koji treba da utvrde obim izborne krađe, biračke spiskove, pritisak na birače i RTS naročito i postoji nešto što će sama Evropska komisija da uradi na liniji Pribeovog izveštaja.

“Znam da se premijerki koja ne zna ništa o ultimatum i 1914. priviđaju stvari. Njoj se priviđa policijska istraga. To je malo frojdovski. Ona se boji da će doći neki strani policajci pa će ovde nešto da istražuju. Ne. Doći će stručnjaci, forenzičari za biračke spiskove, za zloupotrebe koje ste gospodo, vršili 17. decembra, besramno, dovodeći ljude nelegalno iz mesta u kojima žive u Srbiji i Republici Srpskoj, prijavljivali ih lažno na adrese u Beogradu u zgrade u izgradnji i zgrade njihovih funkcionera”, zaključio je Stefanović.

Izvor: N1 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here