Home Beograd Ponoš: Organizovani kriminal je oslonac ove vlasti i u krađi izbora

Ponoš: Organizovani kriminal je oslonac ove vlasti i u krađi izbora

126
0
papir-srbjaizbori
Foto: Thinkstock

Predsednik stranke Srbija centar general Zdravko Ponoš izjavio je da je vlast u Srbiji uspostavila sistem koji funkcioniše tako da „regularne državne strukture bezbednosti služe da omoguće organizovanom kriminalu da lagodno funkcioniše, a onda kriminalne strukture pružaju usluge ovoj vlasti, uključujući i izbornu krađu. Režim se angažuje kad dođe da koškanja unutar tih kriminalnih struktura i u podeli kriminalnih poslova i rejona“.

– Taj organizovani kriminal ne učestvuje samo u Banjskoj i sličnim scenarijima nego i u organizaciji izbora jer su izbori bili kriminalna radnja. Operacija u Areni je odrađena uz angažovanje kriminalnoh struktura. Ova vlast se oslanja na organizovani kriminal koji je samofinansirajući – rekao je Ponoš u emisiji „Probudi se“ na Novoj S.

Govoreći o Rezoluciji Evropskog parlamenta Ponoš je istakao da vlast tu rezoluciju ignoriše za domaću javnost.

– Vučić ima jednu retoriku koja je za domaću javnost i onu koja je okrenuta ka spolja. Videćemo da li će pribeći ponavljanju beogradskih izbora a da se to ne zove tako, da li će ih ubrzati pre nego što Evropa formira istražnu komisiju, pa ponoviti izbore već u maju i to formalno iz nekih tehničkih razloga, to su stvari o kojima on razmišlja ovih dana.

Lider SRCE je istakao da vlast koju bi SNS formirao u Beogradu ne bi imala legitimitet i ne bi bila prihvaćena ni od strane opozicije i građana, a ni od sveta.

– Više nikome ne može da se proda priča da se može formirati legitimna većina sa Nestorovićem. Svima je jasno da je Nestorović novi model formiran u Kraljice Ane BB umesto Šešelja i Milice Zavetnice. To nije odraz izborne volje građana.

Komentarišući posete premijera Grčke i ministra odbrane Nemačke Beogradu Ponoš je rekao da evropski zvaničnici više ne govore „stvari koje su muzika za Vučićeve uši„.

– Vučić je od nemačkog ministra odrane Pistorijusa dobio jasan stav da se jako dobro zna šta se desilo na decembarskom izborima i kakvo je percepcija nemačke javnosti o postupcima ove vlasti.

Povodom izjave ambasadora Amerike Kristofera Hila da Marku Đuriću srpski narod duguje zahvalnost Ponoš je rekao da je Đurić odlikovanje zaslužio jedino od Kurtija ili Zelenskog.

– Za vreme njegovog mandata Kurti je dobio američke protivtenkovske raketne sisteme, a Ukrajinu je Srbija snabdevala municijom. Srbija nema nikakav razlog da se zahvaljuje Marku Đuriću – zaključio je Ponoš.

 

Izvor: Direktno

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here