Home Gradski izbori Čijim glasovima je izabrano rukovodstvo SNS u Sokobanji: Deo opozicije tvrdi da...

Čijim glasovima je izabrano rukovodstvo SNS u Sokobanji: Deo opozicije tvrdi da je odbornik POKS-a podržao izbor, on demantuje

134
0
papir-srbjaizbori
Foto: Getty images

„Nije istina da sam glasao za SNS rukovodstvo opštine Sokobanja. Kao odbornik POKS-a glasao sam protiv izbora predsednika Skupštine i drugih funkcionera. To će se potvrditi i u mom daljem javnom delovanju u Skupštini opštine Sokobanja“, kaže za Danas Zoran Maslovarić, odbornik POKS-a, demantujući tako informaciju koja se pojavila u medijima da je podržao formiranje SNS vlasti u Sokobanji.

Ostali opozicioni odbornici iz Zajedno za Sokobanju i iz grupe građana Preobraženje, međutim, tvrde da je Maslovarić podržao izbor SNS rukovodstva.

Kako je izabrano rukovodstvo u Sokobanji i čijim glasovima naposletku će pokazati zapisnik sa sednice, ali je činjenica da je u njegovom izboru učestvovao jedan opozicioni odbornik. I to u svim glasanjima i za predsednika skupštine, potpredsednika, predsednika opštine, ali i u izboru većnika.

Maslovarić ističe da POKS nije, niti može biti u vlasti sa SNS, strankom koja rasprodaje našu teritoriju, državne, ekonomske i ekološke resurse, de fakto priznaje lažnu državu ‘Republiku Kosovo’ i želi na mala vrata da vrati Rio Tinto u Srbiju.

„Moja stranka, niti ja, niti bilo ko iz koalicije NADA nikada ne možemo podržati takvu veleizdajničku politiku“, napominje odbornik i poverenik POKS za Sokobanju Zoran Maslovarić.

POKS obaveštava javnost da ima odbornike u više od 20 opština i gradova u Srbiji i da ni u jednoj lokalnoj samoupravi nije podržao SNS iako je bio pozvan u većini od njih.

U medijima se juče pojavila informacija da je u Sokobanji održana konstitutivna sednica Skupštine opštine i da je izabrano rukovodstvo i predsednik opštine Miodrag Nikolić, odbornik SNS.

Kao i da će vladajuću većinu činiti SNS i SPS, ali da je izbor rukovodstva podržao odbornik Zoran Maslovarić, sa liste “Dr Miloš Jovanović-NADA ZA SOKOBANJU”.

Tanja Nikolić, šefica poslaničke grupe Zajedno za Sokobanju, čiji je podnosilac liste Demokratska stranka, kaže za Danas da nema sumnje da je poslanik POKS-a Maslovarić, uprkos javnom demantovanju, glasao za izbor SNS rukovdstva.

„MI imamo četiri odbornika i pred svako glasanje za izbor rukovidstva Sokobanje izjašnjavali smo se da ćemo glasati protiv. Isto je učinila i druga odbornička opoziciona grupa – grupa građana Preobraženje Milorada Gavrilovića, koja ima tri odbornika. Rukovodstvo Sokobanje izabrano je glasovima SPS i SNS, a za njih je glasao još jedan odbornik, što pokazuje konačni rezultat. S obzirom na to da smo se mi izjasnili da ćemo glasati protiv, ostaje jedina mogućnost da je njih podržao jedini odbornik iz POKS-a. Uostalom zapisnici sa sednice će to pokazati „, navodi Nikolić za Danas.

 

Autor: Danas Online 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here