Home Beograd Predsedništvo Novog DSS-a za ponavljanje izbora u Beogradu: Iniciraćemo razgovore sa ostatkom...

Predsedništvo Novog DSS-a za ponavljanje izbora u Beogradu: Iniciraćemo razgovore sa ostatkom opozicije

166
0
DSS: Decenijske garancije u borbi protiv korupcije
Foto: http://rs.n1info.com

Predsedništvo Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) ocenilo je da su rezultati izbora u Beogradu nelegitimni zbog masovne zloupotrebe prava na prebivalište i zato se moraju ponoviti, uz prečišćeni birački spisak i ravnopravnost u medijskoj zastupljenosti, jer to predstavlja jedini put za izlazak iz krize, saopštila je danas ta partija.

Nezavisno od razumljivih i opravdanih protesta koji su u toku, ostaje činjenica da delovanje opozicije u proteklih nekoliko godina nije dalo opipljive rezultate u borbi protiv vladajućeg režima. Iz tih razloga su očigledno potrebni preispitivanje i korenita promena opozicionog delovanja, konstatuje Novi DSS.

Ta partija smatra da delovanje opozicije mora biti promišljeno, planski razrađeno i usmereno u susret događajima a ne isključivo reaktivno kao što je to prečesto bio slučaj do sada, i najavljuje da će o neophodnim promenama u opozicionom delovanju inicirati razgovore sa ostalim strankama.

U najkraćem roku ćemo izneti konkretne predloge i mere za dalje opoziciono delovanje i nastaviti da u dobroj veri razgovaramo sa ostalim opozicionim strankama zarad uspostavljanja pravne države i demokratskog poretka, ističe Novi DSS.

Izvor: Danas Online