Home Parlamentarni izbori Obradović: Moguć dogovor za Beograd sa ostalima iz opozicije

Obradović: Moguć dogovor za Beograd sa ostalima iz opozicije

250
0
н111
Foto: N1

Lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da smatra da je moguće napraviti dogovor o gradskim izborima u Beogradu sa bivšim članicama Saveza za Srbiju, ali i da je neophodna zajednička odbrana izbornih rezultata.


Lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da smatra da je moguće napraviti dogovor o gradskim izborima u Beogradu sa bivšim članicama Saveza za Srbiju, ali i da je neophodna zajednička odbrana izbornih rezultata.
“Moramo imati odlično obučene čuvare kutija na svakom mestu – i Vučić će izgubiti”, rekao je Obradović u emisiji “Iza vesti” na N1.
Na pitanje da li bi u drugom krugu glasao za nekog drugog kandidata opozicije, rekao je da bi to “bilo potpuno prirodno, pod uslovom da vidimo šta je program tog kandidata”.

Ističe da Dveri ne bi podržale nekog ko se zalaže za priznanje Kosova, ulazak u NATO ili priznanje genocida u Srebrenici.

Na pitanje da li bi Dveri podržale stranke opozicije u slučaju kada bi se tako formirala vlast u Beogradu, kaže da je tu situacija drugačija jer je u pitanju “lokalna problematika” a ne nacionalne teme.

Obradović tvrdi da nema prepreke za saradnju sa drugima u opoziciji, a na pitanje da li to uključuje one koje naziva “bivšim režimom” i “eksponentima stranih ambasada”, odgovara potvrdno.

Na pitanje da li su vrata saradnje otvorena i Zavetnicima, kaže da su otvorena za svakoga ko podržava kandidata i program patriotskog bloka, a da sa Zavetnicima nije bilo razgovora o saradnji.

Obradović je kazao da je rezultate referenduma o promeni Ustava, za koje je glasalo oko 60 odsto izašlih birača, “izmislio Aleksandar Vučić”.
Kazao je i da svuda gde je opozicija imala članove glasačkih odbora nije bilo “krađe” i pobedila je opcija protiv ustanvih promena.

“Mi smo uspeli da pobedimo Vučića u najvećim gradovima u Srbiji. To je veliki događaj na srpskoj političkoj sceni”, rekao je on.

Na pitanje o mogućnosti da Vlada Srbije raskine sve dogovore sa kompanijom Rio Tinto, što su najavili provladini mediji, kaže da je to dobra vest koja pokazuje da vlast reaguje samo na pritisak.

“Narod je iznova pokazao moć u borbi protiv Rio Tinta”, kazao je Obradović.

Ipak, dodaje da ne bi verovao vlastima i da se možda radi o “malom povlačenju pred izbore”, te da je neophodan “društveni sporazum o zabrani prerade litijuma”.

“To treba da donesu vlada, skupština, i da završimo sa tom temom”, rekao je lidre Dve

Preuzeto sa: https://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here