Home Parlamentarni izbori Stamenković: Vladajuća partija pomaže prikupljanje potpisa za nerelevantnu političku opciju

Stamenković: Vladajuća partija pomaže prikupljanje potpisa za nerelevantnu političku opciju

172
0
foto dosta je bilo

Poslanica Pokreta Dosta je bilo (DJB) Branka Stamenković je danas, kao manipulisanje izbornim procesom, navela da vladajuća partija pomaže u prikupljanju potpisa za „nerelevantnu političku opciju koja nema podršku, ali bi za vlast baš dobro došlo da (ta opcija) učestvuje na izborima“.

Poslanica Pokreta Dosta je bilo (DJB) Branka Stamenković je danas, kao manipulisanje izbornim procesom, navela da vladajuća partija pomaže u prikupljanju potpisa za „nerelevantnu političku opciju koja nema podršku, ali bi za vlast baš dobro došlo da (ta opcija) učestvuje na izborima“
Ona je novinarima u Skupštini Srbije rekla da vlasti odgovara rasipanje glasova na izborima što je takođe manipulacija izborima.

Stamenković je na pitanje novinara rekla da smatra da je „fizički nemoguće“ da Pokret slobodnih građana (PSG) prikupi 700 potpisa podrške u jednom danu u Knez Mihajlovoj ulici, i da je „sumnjivo“ to što je polovinu potpisa podrške PSG dobio samo u Novom Beogradu, za svega osam dana.

„Proverićemo sve (izborne) liste i javnost ćemo izvestili o tome šta smo uočili“, rekla je Stamenković.

Ona je rekla da je cilj bojkota izbora bilo da se poboljšaju izborni uslovi, što je moglo da se postigne samo ako su sve političke partije iz opozicije učestvovale u bojkotu, ali to nije slučaj, te partije koje bojkotuju izbore 21. juna time „mogu da izgube kanal komunikacije s građanima“ – kroz Skupštinu Srbije.

„Izborni proces u poslednjih 30 godina nikada nije bio ispravan, ali ta opasnost nije samo na dan izbora. Namerno manipulisanje i dovođenje birača u zabludu je isto krađa“, kazala je Stamenković.

Rekla je da se krađa na izborima ne može svesti samo na to da neko iz glasačke kutije „nešto izvuče pa u nju stavi nešto drugo“, već da „od skupljanja potpisa do medijske zastupljenosti ima pregršt mogućnosti da se izborni proces obesmisli i izmanipuliše“.

Stamenković je dodala da je DJB dobio poziv i učestvovaće u emisiji „Upitnik“ na RTS-u.

Preuzeto sa: https://www.danas.rs/

Foto: Dosta je bilo

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here