Home Parlamentarni izbori Jeremić: Ne postoje zdravstveni ni politički uslovi za normalne izbore

Jeremić: Ne postoje zdravstveni ni politički uslovi za normalne izbore

172
0
narodna stranka-srbijaizbori

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić kazao je u Novom Sadu da ne postoje zdravstveni ni politički uslovi za održavanje normalnih izbora u Srbiji.


Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić kazao je u Novom Sadu da ne postoje zdravstveni ni politički uslovi za održavanje normalnih izbora u Srbiji.
On je podsetio da je NS odluku o bojkotu izbora donela još u avgustu prošle godine i dodao da se od tada uslovi za održavanje izbora nisu promenili osim na gore i u političkom i zdravstvenom smislu.

– Sa žaljenjem konstatujem da neki nisu odoleli pritiscima, da neki nisu održali reč, da su neki koji su bili u zajedničkoj koloni prave opozicije promenili mišljenje. Iskreno, jedva čekam da se zatvori zakonski rok za predaju lista i da prestanemo da govorimo ko izlazi i ko je odlučio da se preokrene. Mi u NS nismo nijednog trenutka imali dileme, dali smo reč građanima i ovo obećanje ćemo ispuniti – kazao je Jeremić.

On je ocenio da je pitanje izbora već odlučeno.

– Ovi izbori nemaju legitimitet, oni neće doneti onu vrstu vlasti koja je do sada postojala. Od 21. juna imaćemo upitan legitimitet institucija. Posle tog datuma stvari će se promeniti i u domaćem i u međunarodnom kontekstu – smatra Jeremić.

Potpredsednik NS Borislav Novaković je istakao da dva “džepa“ zaraze korona virusom u privatnom gerontološkom centru u Petrovaradinu i NIS-u, gde je ukupno zaraženo oko 30 ljudi, potvrđuju da su narodnjaci opravdano ukazivali da ne postoje zdravstveni uslovi za održavanje izbora.

– Očito je i na novosadskom primeru i mnogih drugih sredina u Srbiji da ne postoje epidemiološki i zdravstveni uslovi unutar kojih mogu da se održe izbori na bezbednosno prihvatljiv način. Dakle, 21. juna najbezbednije je za Novosađane da ostanu kod kuće iz zdravstvenih i razloga elementarnog političkog dostojanstva – istakao je Novaković.

On je dodao da nigde kao u Novom Sadu ne postoje takvi pritisci na građane da izađu na izbore i ocenio da je to velika greška SNS, jer, kako kaže, nigde kao u glavnom gradu Vojvodine ne postoji takva osetljivost na želju vlasti da disciplinuje zastraši građane.

-SNS u tome neće uspeti, jer Novi Sad to ne trpi i odgovoriće tako što će ostati kod kuće i neće izaći na izbore – zaključio je Novaković.

Preuzeto sa: https://www.danas.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here