Home Parlamentarni izbori Živković: Zbog pandemije korona virusa razmotriti odlaganje izbora

Živković: Zbog pandemije korona virusa razmotriti odlaganje izbora

158
0
foto-dusanjaukovic_srbijaizbori
Foto:Dusan Jaukovic

Živković je izjavio je danas da se u borbi protiv širenja zaraze mora reagovati mnogo odlučnije, uključujući i razmatranje odlaganja održavanja izbora koji su raspisani za april, a na kojima je Nova stranka najavila da će učestvovati.

Živković je izjavio je danas da se u borbi protiv širenja zaraze mora reagovati mnogo odlučnije, uključujući i razmatranje odlaganja održavanja izbora koji su raspisani za april, a na kojima je Nova stranka najavila da će učestvovati.Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da mere povodom proglašene pandemije korona virusa koje je Vlada Srbije danas donela nisu dovoljne.

Živković je predložio da se odmah prekine nastava u svim obrazovnim institucijama, od osnovnog do najvišeg nivoa obrazovanja, „jer je to najbolja preventiva“, kao i da se uvede stroža lekarska kontrola u obdaništima.

„Na prijemu dece mora da bude lekar koji će pregledati svako dete i utvrditi da li je neko ugroženo ili postoji opasnost i od zaraze druge dece. Neophodne su i jake restrikcije svih manifestacija„, kazao je Živković.

On je rekao i da „kao jedna pametna mera u interesu građana, izbori treba da se odlože za mesec dana, kao i sve izborne radnje, rokovi i kampanja, kako bi svi eventualni učešnici na izborima imali jednak status i uslove, a da se pri tom, pre svega, građani zaštite od moguće zaraze„, navodi se u saopštenju Nove stranke.

Preuzeto sa: https://www.danas.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here