Home Kosovo Vučić: Ne verujem da će ponuditi nešto dobro Srbima

Vučić: Ne verujem da će ponuditi nešto dobro Srbima

193
0
acicvu-srbijaizbori
Foto: Darko Cirkov

Predsednik Srbije Aleksadnar Vučić očekuje da će sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel razgovarati o metodologiji razgovora o rešavanju kosovskog pitanja.


Predsednik Srbije Aleksadnar Vučić očekuje da će sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel razgovarati o metodologiji razgovora o rešavanju kosovskog pitanja.
Vučić je naglasio da se razgovor neće voditi o nekakom planu za rešenje kosovskog pitanja, kako se spekuliše u medijima.

„Ne mislim da će se pričati o nekom novom planu. Niko ne može da donese i plan i kaže „uzmi ili ostavi““, poručio je on.
Na pitanje da li Berlin ubrzava razgovore oko Kosova zbog aktivnosti SAD, predsednik je rekao da to ne bi da komentariše, ali da je za nas situacija svakako teška.

„Za nas je svakako teško, jer će svako rešenje koje bude dolazilo spolja biti rešenje okakvog ili onakvog priznanja nezavisnosti. Zato moramo da pronađemo formu normalizacije koja bi išla bez toga…Ili će ponuditi nešto dobro Srbima, u šta ne verujem“, kazao je Vučić.

Rekao je da, iako ima „sve činjenice poznate u jednoj jednačini na umu“, ne može da dođe do rezultata koji bi bio obostrano nezadovoljavajući ili zadovoljavajući.

„Nekada sam mogao da dođem do rezultata, ali sada ne mogu“, dodao je on.

Upitan da li će se stav Merkel promeniti, uz opasku da je čestitala Aljbinu Kurtiju, rekao je da je razgovor sa Kurtijem Merkelovoj važniji nego sa njim, jer kancelarka mora da vidi kakvu će politiku Kurti da vodi, na šta može da računa i šta će da rade, sem činjenice, primetio je Vučić, da će da podignu tužbu za genocid protiv Srbije i povećaju za 100 odsto potrošnju na oružje policiji i vojsci.

Vučić je rekao da zna datum susreta sa kancelarkom, ali nije trenutak da to kaže.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here