Home Kosovo Kosovski mediji: Poznata imena 12 ministara Vlade Kosova

Kosovski mediji: Poznata imena 12 ministara Vlade Kosova

256
0
thinkstock
Foto: Thinkstock

Prištinski mediji objavili su imena ministara iz pokreta Samoopredeljenje (PS) i Demokratskog saveza Kosova (DSK) koje će sutra predložiti mandatar Aljbin Kurti.


Prištinski mediji objavili su imena ministara iz pokreta Samoopredeljenje (PS) i Demokratskog saveza Kosova (DSK) koje će sutra predložiti mandatar Aljbin Kurti.
Prema medijima prvi zamenik premijera biće Avdulah Hoti iz DSK, drugi zamenik premijera je Haki Abazi iz PS.

Od 15 ministarstava PS će voditi Ministarstvo spoljnih poslova čiji će ministar biti Glauk Konjufca, aktuelni predsednik kosovskog parlamenta.

Za ministra pravde biće predložena Aljbuljena Hadžiu, za ministra finansija Besnik Bislimi, ministarstvo privrede vodiće Rozeta Hajdari, ministar zadravlja biće Arben Vitia i ministar evropskih integracija Bljerim Reka, navode mediji. DSK će takođe imati šest ministarstva.

Za ministra unutrašnjih poslova je predložen aktuelni gradonačelnik Podujeva Agim Veljiu, ministar za infrastrukturu trebalo bi da bude Ljumir Abdidjiku, ministar poljoprivrede Besian Mustafa, ministarka obrazovanja nauke i tehnologije Hikmete Bajrami, ministarka kulture, omladine i sporta Vljora Dumoši i ministar odbrane Anton Ćuni.

Za sada nisu poznata imena trojice ministara iz manjinskih zajednica, niti da li će Srpska lista imati jednog ili dva ministra.

Lideri pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova (DSK), Aljbin Kurti i Isa Mustafa, danas su objavili da su potpisali sporazum o koaliciji za formiranje novih institucija Kosova, proizišlih iz prevremenih parlamentarnih izbora održanih 6. oktobara 2019.

Preuzeto sa: https://www.b92.net/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here