Home Parlamentarni izbori „Blic“: LDP predlaže prelaznu predizbornu vladu da bi se sprečio bojkot izbora

„Blic“: LDP predlaže prelaznu predizbornu vladu da bi se sprečio bojkot izbora

145
0
ldp-srbijaizbori

Beograd — Liberalno demokratska partija Čedomira Jovanovića predložila da se problem najavljenog bojkota izbora reši formiranjem prelazne predizborne vlade.


Beograd — Liberalno demokratska partija Čedomira Jovanovića predložila da se problem najavljenog bojkota izbora reši formiranjem prelazne predizborne vlade.
U toj vladi bi, prema predlogu LDP, učestvovali i vlast i opozicija.

Dnevnik „Blic“ piše da je taj predlog, u jučerašnjem razgovoru bivših poslanika Evropskog parlamenta Eduarda Kukana i Knuta Flakenštajna sa predstavnicima vlasti i opozicije, izneo poslanik LDP-a Nenad Milić i, kako taj list saznaje, predlog će predsednik stranke Čedomir Jovanović lično izneti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
„Stav LDP-a je da je bojkot izbora ozbiljno ruiniranje zemlje i Milić je dvojici diplomata preneo ideju kojom bi takav scenario mogao da se predupredi“, navodi izvor „Blica“ u tekstu u kome se naglašava da Evropa nije za bojkot.

Ideja LDP-a je da se šest meseci pred izbore formira prelazna vlada u kojoj bi bile i opoziciona stranke.

„Kako u okviru Saveza za Srbiju u parlamentu nije Stranka Slobode i pravde, ali jeste DS, ne bi bila prepreka da oni delegiraju nekog iz SSP u vladu“, piše dalje „Blic“ i dodaje, pozivajući se na svoj izvor, da bi učešće uzeo i LDP jer bi time kao podnosilac predloga preuzeo odgovornost.

„Sve bi bilo unapred precizirano, resori podeljeni“, navodi izvor Blica napominjući da je jedna od glavnih primedbi opozicije da je kampanja funkcionerska, a na ovaj način bi to bilo sprečeno i opozicija bi mogla da ima kontrolu u izbornom procesu.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here