Home Parlamentarni izbori Šta je Đilas tražio od lidera SzS?

Šta je Đilas tražio od lidera SzS?

151
0
Dragan_Djilas-srbijaizbori
Foto: Wikipedia

Beograd — Lider Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas, tražio je na sastanku Saveza za Srbiju od svih članica da što pre donesu odluku o bojkotu predstojećih izbora.


Beograd — Lider Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas, tražio je na sastanku Saveza za Srbiju od svih članica da što pre donesu odluku o bojkotu predstojećih izbora.
Kako piše „Blic“, prvi sastanak na ovu temu održan je pre desetak dana, a Đilas je i tada pomenuo isto, ali nije naišao na podršku. On je kao presedavajući SzS tokom jula pozvao na zauzimanje zajedničkog stava.

„Đilas je rekao da je jasno da Aleksandar Vučić ništa neće promeniti, da nema nameru da ispuni nijedan od uslova opozicije i da zato treba već za koji dan u javnost da se izađe sa odlukom o neizlasku na izbore“, rekao je neimenovani sagovornik „Blica“, koji je prisustvovao tom sastanku.
Kako ističe, nisu svi bili za to. „Predstavnici Demokratske stranke i Dveri, Zoran Lutovac i Boško Obradović, smatraju da treba da se sačeka nekoliko meseci ili makar septembar, da prođu godišnji odmori, da bi se donela tako velika i važna odluka“, naveo je sagovornik lista.

Postoji mgućnst, kaže, da Đilas insistiranjem na bojkotu devet meseci do redovnih parlamentarnih izbra pokušava da izvrši pritisk na vlast, kako bi popustili i ispunili zahteve SzS.

Navodi se da je ovakav rasplet Đilas najavio i u jednom televizijskom gostovanju tokom prošle nedelje. On je, dodaje se, tada izjavio da ne očekuje da će vlast izaći u susret zahtevima opozicije da se stvore ravnopravni uslovi za učešće na izborim i dodao da on smatra da već sada treba obznaniti da opozicija neće učestvovati na narednim izborima.

Đilas je, navodi se, ocenio da strnke koje budu učestvovale na tim izborima pod ovim uslovima ne mogu da se nazovu opozicionim. „Vi ste opozicija ako kritikujete ovu vlast, borite se za njenu smenu. Pogleajte tabloide i te televizije i shvatićete koga vlast tretira kao opoziciju, a koga ne. Bojkot će sigurno uspeti“, rekao je Đilas, prenosi „Blic“.

Što se Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića, LSV i LDP tiče, list piše da će one izaći na izbore, a lider stranke SPAS Alesandra Šapić kaže da će odluku o tome doneti u foto finišu.

Predsednik DSS-a Miloš Jovanović je za „Blic“ rekao da je mnogo teže bojkotoati izbore koji se održavaju u redovnom terminu i dodao da se ta stranka za njih uveliko priprema.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here