Home Kosovo Poslanici sutra na posebnoj sednici o izveštaju o KiM

Poslanici sutra na posebnoj sednici o izveštaju o KiM

177
0
thinkstock sk
Foto: Thinkstock

Skupština Srbije počeće sutra posebnu sednicu, na čijem će dnevnom redu biti izveštaj o Kosovu i Metohiji, koji će poslanicima predstaviti Aleksandar Vučić.


Skupština Srbije počeće sutra posebnu sednicu, na čijem će dnevnom redu biti izveštaj o Kosovu i Metohiji, koji će poslanicima predstaviti Aleksandar Vučić.
Sednici će prisustvovati premijerka Ana Brnabić, ministri i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Predsednica parlamenta Maja Gojković rekla je da očekuje da će debata biti sadržajna i da će trajati dugo, a da će posle Vučićevog izlaganja svi šefovi poslaničkih grupa i poslanici imati priliku da komentarišu izveštaj i da iznesu svoje stavove.
Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović najavio je da će predložiti da se vreme za raspravu udvostruči.

Nakon debate, poslanici će se izjasniti o izveštaju o pregovorima između Beograd i Prištine od 2013. do maja 2019. godine.

Poslanici dela opozicije koji bojkotuju rad parlamenta, najavili su da neće doći na sednicu na kojoj je jedina tačka dnevnog reda izveštaj o KiM.

U tom izveštaju se navodi da je Srbija odlučna da nastavi pregovore sa Prištinom čim se za to stvore uslovi i nema nameru da odustane od svog mirnog pristupa rešavanju problema na KIM.

„Jedino tako se mogu stvoriti uslovi za dalji napredak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, ali i istorijsko pomirenje srpskog i albanskog naroda, na čemu Srbija predano radi i nastaviće da radi i ubuduće“, piše u izveštaju koji je parlamentu prosledila Kancelarije za KIM i koji je dostupan javnosti.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here