Home Kosovo Dačić: Pokušaće da slome Srbiju, da izgubi sve a Priština da sve...

Dačić: Pokušaće da slome Srbiju, da izgubi sve a Priština da sve dobije

169
0
dacic-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je da se priprema teren da se izvrši totalni pritisak na Srbiju kako bi izgubila sve, a da Priština dobije sve.


Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je da se priprema teren da se izvrši totalni pritisak na Srbiju kako bi izgubila sve, a da Priština dobije sve.
„Do jula, kada bi trebalo da se održi novi samit u Parizu, Srbija i predsednik Aleksandar Vučić biće pod strahovitim pritiskom. Na sve moguće i nemoguće načine pokušaće da nas slome, da nam oslabe poziciju, da dodju do toga da Srbija izgubi sve, a da Priština dobije sve“, naveo je Dačić, u autorskom tekstu za današnji Srpski telegraf, povodom najava novog sastanka o dijalogu Beograd i Prištine, koji bi trebalo da se održi u Parizu.

Prema Dačićevim rečima, pokušaće se i sa time da se bez ukidanja taksi nastavi dijalog, što „Srbija nikad neće prihvatit“.

„Usloviće naše pregovore o ulasku u EU zahtevom da uvedemo sankcije Rusiji, da se odreknemo partnerstva sa Kinom. Pod parolom brige o interesima gradjana naše države pokušaće da nam zatvore sva vrata“, istakao je Dačić.

Medjutim, kakao je napisao u atorskom teksu Dačić, „to im neće proći“.

„Ne dok Srbija ima ovu vlast koja ima prijetelje i u Moskvi i Pekingu, ali i u Berlinu, Parizu, Vašingtonu, Briselu“, naveo je.

On je rekao da „nam naši prijatelji iz Moskve i Pekinga pružaju bezrezervnu podršku kada je u pitanju borba za Kosovo i Metohiju“.

Prema njegovim rečima, to je naš vetar u ledja, naša garancija da u Ujedinjenim nacijama nikakav Haradinaj, Tači, niti Pacoli ne mogu da slome Srbiju i Srbe.

„Da li je samit u Berlinu doneo nešto dobro? Ko će to znati? Ali je dobro što ima takvih sastanka jer se ipak time smanjuju mogućnosti incidentara ili napada na Srbe. A to je ono što su potencirali Merkelova i Makron“, naveo je Dačić.

Preuzeto sa: https://www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here