Home Kosovo „Putin ne donosi nikakvo spektakularno rešenje za Kosovo“

„Putin ne donosi nikakvo spektakularno rešenje za Kosovo“

102
0
ivica-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio da Putin ne donosi nikakvo spektakularno rešenje za Kosovo.


Beograd — Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio da Putin ne donosi nikakvo spektakularno rešenje za Kosovo.
„Rusko rukovodstvo od samog početka, a redovno ih obaveštavamo, apsolutno podržavaja poziciju Srbije. Dakle, neće biti spektakularnih ideja, ali jedna podrška Srbiji biće evidentna“, kazao je Dačić za Vesti TV Prva.

On je rekao i da je mnogo dezinformacija u vezi konačnog sporazuma Beograda i Prištine, a u to svrstava i pisanja medija da Vašington i Priština spremaju novi „Rambuje“.

Istina je, kako kaže, da je Priština sada u jednoj pat poziciji zbog anticivilizacijskog čina, uvođenja taksi na robu iz Srbije. Ranije se insistiralo na tome da Srbija mora da prizna Kosovo, a sada više ne nego se pominje dogovor, dodao je on.

Na pitanje šta ruskog predsednika čeka u Beogradu, šef srpske diplomatije kaže da celokupnu posetu organizuje Kabinet predsednika Srbije. „To znači da neće biti dozvoljeno mnogo izlazaka iz protokola, imajući u vidu sveukupnu pripremu i bezbednosnu i ruske prethodnice. Neće biti mnogo prilika za neke aktivnosti ili događaje koji nisu uskopolitički, osim posete Hramu“, istakao je Dačić.

„Događaji su skoncentrisani na sastanke u Palati, na raznim nivoima, pa konferencija za štampu, uručivanje ordena Vučiću, svečani ručak i nakon toga Hram“, pojasnio je on.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here