Home Kosovo Šešelj: Tražiti sednicu SB UN, ići sa ozbiljnijim merama

Šešelj: Tražiti sednicu SB UN, ići sa ozbiljnijim merama

124
0
seseljhag-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio da bi trebalo odmah zatražiti sednicu SB UN povodom situacije na Kosovu i da „treba ići sa ozbiljnijim merama“.


Beograd — Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio da bi trebalo odmah zatražiti sednicu SB UN povodom situacije na Kosovu i da „treba ići sa ozbiljnijim merama“.
„Još kad se zahuktala kriza rekao sam da treba odmah tražiti hitnu sednicu Saveta bezbednosti i vraćanje celog procesa na taj nivo. UN bi onda bile u neprijatnoj situaciji da se bar izjasne o tome“, rekao je Ssešelj za TV Pink.

On je dodao da treba ići sa mnogo ozbiljnijim merama.

Šešelj je mišljenja da bi trebalo zatražiti od Kine i Rusije da odrede kontigente za učešće u Kforu, jer trenutne snage tog tela nisu dovoljne.

„Ako bi Rusija i Kina odredile kontigente za učešće u Kforu, najočiglednije bi bilo da oni udju prvo u severni deo Kosova da održavaju red i mir i omoguće preko administrativne linije da se stanovništvo normalno snabdeva namirnicama. To bi bio veoma opravda zadatak, a teško je da Rusija i Kina to odbiju…Ja bih napravio taj potez i on bi verovatno uzmemirio Amerikance, Nemce i Francuze“, rekao je lider radikala.

Šsešelj je rekao da bi Priština onda morala da pre dolaska Rusa i Kineza ukine takse kako bi se omogućio slobodan protok robe i ljudi.

On je ukazao i da je važno da Srbi ostanu jedinstveni.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here