Home Parlamentarni izbori Jeremić: Izbori pokriće za Vučića; Mirković: Lažov Jeremić

Jeremić: Izbori pokriće za Vučića; Mirković: Lažov Jeremić

123
0
jeremic-srbijaizbri
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je procenio da će naredna godina biti presudna za Srbiju.


Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je procenio da će naredna godina biti presudna za Srbiju.
On je naveo da će predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić uz referendum o promenama Ustava raspisati i izbore na svim nivoima „kako bi dobio pokriće za ono što će potpisati u vezi s Kosovom“.

Na osnivanju Opštinskog odbora Narodne stranke u beogradskoj opštini Vračar, Jeremić je ocenio da kontekst tog izbornog procesa koji je najavio, nije promena Ustava, nego da „Vučić dobije nov četvorogodišnji mandat, ne od građana, već od kolonijalne uprave“.

„Svi budući izbori – od lokalnih do republičkih, biće direktno vezani za Kosovo i Metohiju. Oni se raspisuju da Vučić dobije pokriće za ono što će da potpiše u vezi s Kosovom“, rekao je predsednik Narodne stranke.

Jeremić je dodao da je „ključ delovanja cele opozicije“ u Srbiji da Vučića „osujeti u nameri da dokrajči pitanje Kosova onako kako je zamislio, sa precrtavanjem granica, Kosovom u UN, Velikom Albanijom za nekoliko godina“.

„Vučić na tome neće stati, potpiše li nezavisnost Kosova momentano će preći na Republiku Srpsku i traziće od Zapada pet godina kako bi razvlastio RS“, naveo je Jeremić.

Na Jeremićeve izjave je odgovorio Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Grada Beograda.

„Jeremić i njegovi kompanjoni Đilas, Janković i Obradović, mogu samo da mrze Aleksandra Vučića, jer za razliku od njih odgovornom politikom, svakodnevnim radom i zalaganjem se bori isključivo za interese Srbije i svih njenih građana i nikome ništa nije ukrao, što kod vas nikada nije bio slučaj i jasno se vidi iz haosa koji ste nam ostavili i milionskih računa kojima raspolažete“, dodaje se u saopštenju.

Jeremić je, kako su preneli mediji, na skupštini odbora NS na Vračaru, rekao da će naredna godina za Srbiju biti „presudna“ jer će, kako on tvrdi, predsednik Aleksandar Vučić, pored referenduma o novom Ustavu, raspisati i izbore da bi stekao pokriće za „ono što će potpisati u vezi sa Kosovom“.

„Izbore je, lažov Jeremić, najavljivao i za 4. novembar pa ih nije bilo, to je samo još jedan dokaz da njegova reč vredi koliko jedna kap kiše. Kada i budu održani izbori biće ubedljivo poražen, jer građani neće lažove i siledžije koji su Beograd i Srbiju godinama upropašćavali“, rekao je Mirković.

On poručuje Jeremiću da se, koliko ljudi ima, videlo na poslednjem performansu gde ih je bilo manje od 200, što kada se ta cifra podeli „na vas 20 umišljenih veličina od lopova Đilasa, nasilnika Obradovića, prostaka i siledžije Veselinovića, pa i onog Saše Jankovića u čijem stanu i sa čijim pištoljem je došlo do smrti jednog čoveka, lako se dođe do cifre koja jasno kaže da se vaša podrška može izbrojati na prste“.

„Kao drugo, Jeremić je kum takozvane kosovske nezavisnosti, njegove odluke veličaju se u Prištini, on je taj koji je pravio granicu između Srba i Srba, a njegova odluka da se pitanje Kosova prebaci iz UN u EU i postavljanje i odlazak pred Međunarodni sud pravde samo su šlag na torti kojim su počastili kosovske separatiste“, navodi se u saopštenju.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here