Home Parlamentarni izbori Šapić: Na parlamentarne samostalno, na lokalu saradnja

Šapić: Na parlamentarne samostalno, na lokalu saradnja

154
0
b 92
Foto: https://www.b92.net

Beograd — Osnivač Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić izjavio da će ta stranka na naredne parlamentarne izbore izaći samostalno.


Beograd — Osnivač Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić izjavio da će ta stranka na naredne parlamentarne izbore izaći samostalno.
Šapić je za N1 objasnio da je takva odluka donesena kako bi se izmerila realna snaga saveza, dok su na lokalu otvoreni za saradnju.

Kako je objasnio, jedno od programskih načela SPAS-a je da lokalna politika bude odvojena od nacionalne, i da se izborni sistem promeni na taj način da se glasanje na svim nivoima ne odvija u istom danu, kako građani ne bi bili zbunjeni i kako bi znali tačno za koga i šta glasaju.

On je ponovio da će program stranke biti javnosti predstavljen u septembru, a da se sada osnivaju opštinski odbori širom Srbije sa kojima se razgovara o programu stranke.

Na pitanje gde bi pozicionirao SPAS na političkom spektru, Šapić je rekao da se ideologija u politici prethodnih godina prilično izgubila, ali da bi svoju organizaciju svrstao u umereni desni centar.

SPAS, kako je objasnio, zastupa nacionalnu politiku, okrenutu srpskom narodu i građanima Srbije, i u kojoj je sprski interes u centru pažnje, a cilj konsenzus o važnim nacionalnim pitanjima.

On je kazao da SPAS ne vidi u koaliciji sa Savezom za Srbiju, ali da će uvek podržati svaki javni predlog za poštene i fer izborne uslove.

Poručio je i da opoziciji i vlasti želi svu sreću na izborima, i da je spreman da sa svima razgovara, ali tek posle izbora.

Upitan o stavu SPAS-a o Kosovu i Metohiji on je kazao da ta stranka poštuje Ustav po kojem je Kosovo sastavni deo Srbije, a da bi o svemu ostalom građani trebalo da odluče na referendumu.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here