Home Kosovo „Đurić obavestio da je raspisan tender za prodaju KiM“

„Đurić obavestio da je raspisan tender za prodaju KiM“

130
0
demokratskastranka-srbijaizbori

DSS navodi da je izjavom da „trenutno nemamo nijednu ponudu“ za rešenje kosovskog pitanja Marko Đurić „obavestio građane da je raspisan tender za prodaju KiM“.


DSS navodi da je izjavom da „trenutno nemamo nijednu ponudu“ za rešenje kosovskog pitanja Marko Đurić „obavestio građane da je raspisan tender za prodaju KiM“.
U saopštenju se navodi i da se „namešta dogovorenom kupcu“.

DSS je u saopštenju naveo da bi Đurić „morao da uskladi svoje izjave sa izjavama predsednika Srbije koji tvrdi da na Kosovu nemamo ništa ili makar da objasni kakve to „ponude“ i od koga očekuje i zašto bi neko nudio išta za ništa, kako izjavljuje Aleksandar Vučić.

„Zato se prikriva odlučujuća vrednost Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, činjenice da samoproglašeno Kosovo ne može da bude država bez priznanja secesije od strane Srbije, davanjem saglasnosti za njegov prijem u UN i zato se zastrašuje ratom i opštom propašću Srbije, ako tender ne uspe“, stoji u saopštenju.

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je ranije danas da trenutno ne postoji rešenje kosovskog pitanja, ali da kada bude postojalo iole prihvatljivo, građani Srbije će biti upoznati s njim. „S obzirom na to kako se trenutno ponašaju albanski lideri, koliko svakoga dana prete ratom, ne deluje kao da smo previše blizu rešenju. Dok god se Srbiji preti ratom niko ne može da očekuje da možemo da postignemo sveobuhvatno rešenje“, rekao je Đurić.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here