Home Kosovo Poslanici opzicije kritikovali izjavu premijerke o Kosovu

Poslanici opzicije kritikovali izjavu premijerke o Kosovu

191
0
Poslanici opzicije kritikovali izjavu premijerke o Kosovu
Foto: Wikipedia

Beograd — Poslanici opozicije u Skupštini Srbije kritikovali izjavu premijerke Ane Brnabić o Kosovu i Metohiji i zatražili održavanje posebne sednice Skupštine o Kosovu.


Beograd — Poslanici opozicije u Skupštini Srbije kritikovali izjavu premijerke Ane Brnabić o Kosovu i Metohiji i zatražili održavanje posebne sednice Skupštine o Kosovu.
Poslanici su danas početak sednice na čijem je dnevnom redu više zakona iz oblasti radnog zakonodavstva koristili za postavljanje pitanja.

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić zatražio je hitno zakazivanje sednice Skupštine Srbije na kojoj bi se raspravljalo o svim merama koje Srbija treba da preduzme kako bi pomogla i državi i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. On je zatražio od predsednika Srbije i predsednika Skupštine da zatraže odgovornost premijera i članova Vlade i da podnesu ostavke „jer nemaju pravo da krčme imovinu i nacionalne interese Srbije i budućnost građana“.

Poslanik Dveri Boško Obradović pitao je javno tužilaštvo kada će reagovati i krivično procesuirati premijerku Anu Brnabić „za antiustavno delovanje protiv teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije“. On je pozvao Brnabić da podnese ostavku na mesto premijera, „ako misli da Kosovo i Metohija nisu Srbija i da kompromis sa Albancima podrazumeva odricanje od Kosova i Metohije“.

Pitao je i ko je dao mandat predsedniku Srbije Aleksandaru Vučiću da ide u Brisel i da pregovara o Kosovu.

Poslanik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj rekao je da je do sada više zemalja povuklo priznanje Kosova i upitao „kada će Ana Brnabić da povuče priznanje Kosova“. On je pitao šta je smisao unutrašnjeg dijaloga i dodao da o Kosovu treba da se raspravlja u Skupštini Srbije.

Poslanik Dosta je bilo Branislav Mihajlović zatražio je da reaguje tužilaštvo, jer je Ana Brnabić postupila protivustavno. Poslanik Nove Srbije – Pokreta za spas Srbije Đorđe Vukadinović pitao je premijerku Srbije Anu Brnabić o njenim „problematičnim izjavama o Kosovu i Metohiji“. On je ocenio je da je Brnabić rekla da se odustaje od pregovaračke pozicije Srbije i ocenio da se tako „ne postupa ni na pijaci, a kamoli u nekoj ozbijnijoj aktivnosti“.

Vukadinović je rekao da je važno da se Skupština Srbije što pre pozabavi temom Kosova i Metohije.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here