Home Vesti Janković jednim tvitom navukao bes na tviteru

Janković jednim tvitom navukao bes na tviteru

326
0

Beograd — Pokret slobodnih građana Saše Jankovića jednom rečenicom svog lidera izazvao je žestoku polemiku na Tviteru, piše „Blic“.

Beograd — Pokret slobodnih građana Saše Jankovića jednom rečenicom svog lidera izazvao je žestoku polemiku na Tviteru, piše „Blic“.
Pokret je citirao jednu rečenicu svog šefa koji je u nedelju, na početku kampanje bivšeg predsednika DS Dragana Đilasa za beogradske izbore, između ostalog, pozvao sve one koji su ga podržali na prošlogodišnjim predsedničkn izborima da na predstojećim beogradskim podrže Đilasa.

To je, međutim, izazvalo bes kod velikog broja tviteraša, konstatuje današnji „Blic“.

Janković, kome je DS na predsedničkim izborima pružila podršku i stranačku bazu, pozvao je svoje simpatizere da ovog puta podrže bivšeg lidera demokrata, Đilasa.
„Ovo nije trenutak za političko nadigravanje, i zato pozivam sve one koji su stali iza mene u predsedničkoj kampanji, da danas pristupe ovom zajedničkom frontu“, rekao je Janković na početku kampanje.

Potom je njegov pokret tvitovao ovaj poziv, a onda je usledila kritika. „Pa kako bre? Još se nismo oporavili od sramote što si nas navuko ko mlade majmune, a ti bi sad opet? Pa nemoj stvarno, neozbiljan si“, poručio mu je glumac Nikola Kojo, koji je bio i jedan od potpisnika Apela 100, odakle je i počela inicijativa za Jankovićevu predsedničku kandidaturu.

Oglasili su se potom bivša Jankovićeva saradnica, novinarka Biljana Lukić, nekadašnji blizak saradnik, akademik Dušan Teodorović, koji nije komentarisao poziv lidera Pokreta, ali je retvitovao Kojinu poruku. Sociolog Vesna Pešić je kratko prokomentarisala: „Bolje je ćutati“.

Jankovićev, odnosno tvit Pokreta slobodnih građana, iznervirao je i pojedine demokrate koji su učestvovali u njegovoj kampanji prošle godine. Demokratama je Janković poručio:“Krajnje je vreme da prekinete sa tim“.

Jedna tviterašica Jankoviću jasno je poručila: “Pa da se rodiš pet puta, nema teorije care”, a ponovo se oglasila i Lukićeva tvitom: “Ne pecajte se na mržnju. Mamac jeste svetlucav i primamljiv, al’ je udica oštra i razarajuća”, koji je izmamio u jednom trenutku čak 1.205 lajkova i 181 retvit.

Janković, oduvek aktivan na Tviteru, ne prestaje da lobira za Đilasovu i njegovu listu, pa je tako, na primer, u jednom tvitu predstavio buduće odbornice sa zajedničke liste „Dragan Đilas – Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here