Home Izbori „Vladajuća većina izložena teroru opozicije“

„Vladajuća većina izložena teroru opozicije“

232
0
Marija Obradović - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Vladajuća većina je u srpskom parlamentu izložena „teroru opozicije“, smatra potpredsednica Srpske napredne stranke Marija Obradović.

Beograd — Vladajuća većina je u srpskom parlamentu izložena „teroru opozicije“, smatra potpredsednica Srpske napredne stranke Marija Obradović.

Kako je rekla u Kažiprstu, ona sa „blagim osmehom“ dočekuje ocene lidera DS Dragana Šutanovca o parlamentarnoj krizi i smatra da njegove tvrdnje nisu tačne.

„Osmeh jer se on obraća ozbijlnim institucijama, a tvrdi nešto što nije tačno. Ne vidim da je parlament u krizi i da je ugrožena vladavina prava. Radimo uobičajenim tempom, učestvuju i opozicija i pozicija“, kaže ona.

Marija Obradović je na konstataciju da je najveća poslanička grupa u Skupštini mnogo brojnija od poslaničkih grupa opozicije, rekla da „parlament nije bokserski meč“.

„Suština je u tome da je broj poslanika važan u preglasavanju, ali je za nepoštovanje parlamenta dovoljan samo jedan. Nezgodno je što je vladajuća većina izložena teroru opozicije“, rekla je ona.

Kao primer za takvo stanje, ona je navela svoja dva pokušaja da ukaže da obrazloženje pojedinih amandmana opozicije ne odgovara činjenicama.

„Međutim, tada sam doživela salve uvreda“, kaže gošća Kažiprsta.

Na pitanje o tome kako bi poslanik SRS Nemanja Šarović trebalo da se oseća zbog poznate sednice Administrativnog odbora na kojoj niko iz opozicije nije dobio reč, ona kaže:

„Kako je on to doživeo je pitanje za njega. Odbor koji ja vodim nikada nije imao takve situacije, a sve zavisi od ljudi. Postoji procedura i ja to tražim. Šarović je trebalo da se javi elektronski i sačeka da dobije reč“.

Šarović je uz neprestano ponavljanje „po Poslovniku“, verbalni sukob sa predsedavajućim Odbora, šefom poslaničke grupe SNS i bivšim stranačkim kolegom Aleksandrom Martinovićem na reč čekao 14 minuta, ali je nije dobio.

„Da sam ja onako vikala i govorila da će neko dobiti batine, verovatno više ne bih mogla da uđem ni u jedan medij, trpela bih uvrede“, rekla je Marija Obradović, a nakon podsećanja na uvrede koje je izrekla na račun poslanika SRS je dodala: „To će me pratiti celu karijeru, žao mi je što sam nasela na provokaciju i izvinila sam se“.

Ipak, ona je primetila da niko u javnosti, pa ni novinari, ne osuđuju ponašanje poslanika opozicije. Na pitanje o tome ko je odgovoran za atmosferu u parlamentu kaže da bi o tome trebalo da brine predsednik Skupštine, ali da ne može da kaže da je Maja Gojković kriva za sve ovo.

„Mi smo sve ove poslanike imali ranije u parlamentu, osim SRS, Dosta je bilo i Dveri. Ranije se govorilo o zakonima, kako da se popravi situacija u zemlji, a ja to od DJB ne čujem, već mi aplaudiraju ‘deset santima’ ispred nosa. Kako će to pomoći zemlji“, rekla je Marija Obradović.

Gošća Kažiprsta kaže da poslanici tog pokreta „namerno provociraju“ u skupštini.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here