Home Vesti Ružić: Birački spisak nikada nije bio uredniji

Ružić: Birački spisak nikada nije bio uredniji

298
0
Branko Ružić - Srbija izbori
Foto: B92

Jedinstveni birački spisak (JBS) nikada od 1990. godine nije bio uredniji i svakodnevno se ažurira, bilo po službenoj dužnosti, bilo po zahtevu građana.

Jedinstveni birački spisak (JBS) nikada od 1990. godine nije bio uredniji i svakodnevno se ažurira, bilo po službenoj dužnosti, bilo po zahtevu građana.

To je izjavio ministar države uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

„Moja prethodnica (Ana Brnabić) je otpočela sasvim jasnu i sistematičnu aktivnost u ažuriranju jedinstvenog biračkog spiska. Za vreme mog ministrovanja sve će biti dovedeno do perfekcije“, rekao je Ružić za današnje Novosti.

Prema njegovim rečima, politizacija ove teme samo je neuspeli izgovor opozicije, „koja je postala hronični gubitnik izbora na svim nivoima“.

Kada je reče o finansijama lokalnih samouprava, ministar kaže da nije sklon da situaciju sagledava kao katastrofalnu.

„Konsolidacija finansija na lokalnom nivou ne samo da je moguća, nego mora biti na vrhu prioriteta rada ove vlade. U godinama kada sprovodimo fiskalnu konsolidaciju, jačamo finansijsku disciplinu i konačno uvodimo red u sistemu javnih finansija, nismo u poziciji da tolerišemo bilo čiju neodgovornost“, rekao je Ružić.

Kada se radi o partijskom zapošljavanju na lokalu, on kaže da poslednjih godina uvodimo red u sve pore društva i jačamo našu ekonomiju i siguran je da je moguće da „sve takve negativne trendove svedemo na što manju meru“.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here