Home U fokusu Šta će biti s Preletačevićem?

Šta će biti s Preletačevićem?

121
0
Ljubiša Preletačević Beli - Srbija izbori
Foto: B92/ Screenshot

Beograd — Mladenovčanin Luka Maksimović, odnosno „Ljubiša Preletačević – Beli“, kaže da razmišlja da na političku scenu ubuduće izlaziti samo pod svojim pravim imenom.

„‘Beli’ se neko vreme povukao. Na njemu je da odluči hoće li nastaviti da se bavi politikom ili će to prepustiti Luki“, kazao je Maksimović za „Blic“.

Dodao je da će se konsultovati sa ostalim članovima svog pokreta i saslušati njihove argumente, i da će konačna odluka biti poznata u narednih nekoliko nedelja.

„Definitivno, satiri više nema mesta kod nas. Postojaće kroz nastupe, dovela me je gde sam, ali sigurno je da mora da se uozbilji sve“, rekao je on.

Maksimović je kazao da se „mora pronaći drugačiji način da se objasni ljudima u kakvim smo problemima“ i dodao da tome i „ne bi pristupio kao političar, jer njega politika ni ne zanima“.

Podsetimo, Luka Maksimović, tj. Ljubiša Preletačević Beli, na predsedničkim izborima održanim u aprilu ove godine bio je treći, iza Aleksandra Vučića i Saše Jankovića, osvojivši 9,43% glasova. Za njega je glasalo 344.498 ljudi.

Njegova kampanja zamišljena kao satira i parodija na srpske političare i politički sistem privukla je veliku pažnju domaćih i svetskih medija.

Javnost je na Preletačevića obratila pažnju nakon lokalnih izbora 2016. kada je njegov pokret „Sarmu prob’o nisi“ u Mladenovcu bio drugi, iza SNS, sa osvojenih 21% glasova i 13 od 55 odbornika.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here