Home Beograd Akcija progresivne Vojvodine: Povećanjem broja biračkih mesta u Novom Sadu stvara se...

Akcija progresivne Vojvodine: Povećanjem broja biračkih mesta u Novom Sadu stvara se konfuzija

34
0
Foto: N1 BG
Foto: N1 BG

Akcija progresivne Vojvodine saopštila je danas da je Gradska izborna komisija Novog Sada 4. maja donela odluku da se poveća broj biračkih mesta u gradu sa 212 na 219, čime se, kako navode, unosi konfuzija kod birača, jer se ne zna ko gde treba da glasa, naročito u Petrovaradinu, na Detelinari, Telepu, Salajci i Žitnom trgu.

„Otvara se mogućnost upisa nepostojećih birača unutar tih biračkih mesta, na adresama novoizgrađenih ili nedovršenih stambenih objekata, što smo viđali i u prethodnom izbornom ciklusu i što smo dokumentovali u videu ‘Izborni migranti u Novom Sadu’“, ističe se u saopštenju.

Akcija progresivne Vojvodine pita da li postoji bilo kakav opravdan i logičan razlog za takvu oduku Gradske izborne komisije.

„I ako to nije priprema za novu izbornu krađu i upis novih hiljada fantomskih birača u Novom Sadu, o čemu je reč“, upitali su iz Akcije progresivne Vojvodine.

U saopštenju se podseća da je maksimalan broj birača koji mogu da glasaju na jednom biračkom mestu 2.500, a da na dan 23. aprila ove godine, kad je objavljen poslednji presek stanja, ni na jednom biračkom mestu u Novom Sadu nije bilo upisano više od tog broja.

Izvor: Danas Online 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here