Home Beograd Proglašene tri liste za lokalne izbore u Tutinu

Proglašene tri liste za lokalne izbore u Tutinu

39
0
Foto: N1

Opštinska izborna komisija (OIK), u Tutinu, potvrdila je tri lista za lokalne izbore zakazane za 2.jun.

Prva proglašena lista je „SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“, na njoj je 37 kandidata, koliko odbornika ima u lokalnoj skupštini.

Iz OIK, za Danas, je potvrđeno da su proglašene i liste „Amanet muftijin – Za ponosan Tutin – Usame Zukorlić“, koja je „puna“ i 37 odborničkih kandidata i lsita Grupe građana „Naš izbor – Zaim Redžepović, na kojoj ima 24 odbornička kandidata.
Prvi na listi Stranke pravde i pomirenja (SPP) „Muftijin amanet“ je Faris Pašović, doskorašnji urednik u Pešter TV, čiji je vlasnik Ljutvija Balkan.

Iz izbor nog štaba Sandžačke demokratske partije (SDP) saopšteno je da danas predaju listu za lokalne izbore „SDP _ Probudi se – Lejla Redžematović“. I oni su kandidovali 37 svojih članova za odbornike. Kandidaturu je svojim potpisima podržalo 650 građana tutinske opštine.

Nezvanično, u trku za mesta u lokalnom parlamntu, uključiće se i isključeni članovi SPP Ljutvija Balkan i Jašar Balić. Učestvovaće kao grupa građana, koja će za promociju imati Pešter TV, čiji vlasnik, od 2020.godine, je Balkan.

Listu Grupe građana „Naš izbor“ predvodiće Redžepović,, bivši visoki funkcioner SPP, koji je isključen iz te partije, jer se, pre dva meseca, sa svojom frakcijom priključio tadašnjoj novoformiranoj većini, koja je smenjana pre desetak dana. Tada je bez funkcije u SPP ostao privatni preduzetnik Ljutvija Balkan, koji je važio za tvrdo krilo te partije u Tutinu i bio najveća brana pravljenja stabilne skupštinske većine sa SDA Sandžaka. Sada szu Balkan i njegov kolega Balić sa odbornicima te partije napravili novu lokalnu vlast i primili plaketu o proglašavanju muftije Muamera Zukorlića počasnim građaninom Tutina.

Izvor: Danas Online 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here