Home Kosovo Vučić: Srbi pokazali jedinstvo i prepoznali važnost trenutka

Vučić: Srbi pokazali jedinstvo i prepoznali važnost trenutka

106
0
Skupstina Kosova i Metohije - Srbija izbori
Foto: NSPM

Srbi su glasanjem na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji u nedelju pokazali da umeju da prepoznaju rad i ko vodi brigu o zaštiti njihovih interesa, ali i da znaju da prepoznaju važnost trenutka i odluka koje donose, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbi su glasanjem na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji u nedelju pokazali da umeju da prepoznaju rad i ko vodi brigu o zaštiti njihovih interesa, ali i da znaju da prepoznaju važnost trenutka i odluka koje donose, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić je rekao da je malo ko primetio da je Srpska lista pobedila u prvom krugu u devet od deset opština u kojima su Srbi većina, a da će se samo u jednoj ići u drugi krug, dok je u većinski albanskim opštinama svega u tri izabran gradonačelnik u prvom krugu.

Kako je rekao, i to govori da su Srbi jedinstveniji, manje posvađani nego što su to Albanci među sobom, što nama donosi prednost, jer su mnogi spolja, a i Albanci, želeli da Srbi budu razjedinjeni i da mogu da kažu kako jedni Srbi žele ovo, a drugi ono.

Predsednik Srbije je, nakon svečanog početka gradnje ekološkog postrojenja „Duboka prerada nafte“, ocenio da na ovaj način Srbi mogu još žešće da se bore za Zajednicu srpskih opština, i da pokažu svoju slogu i jedinstvo.

„Čestitam im na tome i zahvalan sam što su pokazali to jedinstvo“, rekao je predsednik Srbije i zahvalio na poverenju koje su pokazali.

Kako je rekao Vučić, i pobeda od 51 na prema 49 odsto je pobeda, ali ovde su razlike bile mnogo veće.

Odgovarajući na pitanja u vezi sa stavom pojedinih političkih stranaka u Beogradu i podrškom nekim drugim političkim opcijama na KiM, predsednik Srbije je rekao da se izbori ne dobijaju tako što se napiše dva puta po 140 karaktera na Tviteru i sedi u toploj sobi, već radom i poverenjem koje vam narod ukazuje.

„Što se tiče ovih u Beogradu – da nisu neke podražali ovi u Beogradu, ti neki bi dobili više glasova nego što su ih dobili“, rekao je Vučić.

„Uskoro profesori predstavljaju mišljenja o KiM“

Unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji ulazi u institucionalizovanu fazu, i već do kraja meseca, veliki broj profesora Pravnog fakulteta izneće na jednom skupu svoje ideje i svoj način sagledavanja pitanja Kosova i Metohije, najavio je Vučić.

„Zatim nastavljemo dalje. Za dan ili dva imaćete informaciju kako će se to kretati, kompletnu dinamiku“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara povodom institucionalizacije radne grupe za podršku unutrašnjem dijalogu za KiM, odnosno u kojoj će se instituciji najpre pričati o KiM.

Vučić je pre par meseci pozvao domaću stručnu javnost da se uključi u unutrašnji dijalog o KiM i ponudi svoja rešenja za probleme u južnoj srpskoj pokrajini.

Preuzeto sa: www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here