Home Kosovo Albanski lideri parlament popunili članovima svojih familija

Albanski lideri parlament popunili članovima svojih familija

89
0
Skupština u Prištini - Srbija izbori
Foto: Politika/ Tanjug

PRIŠTINA – Specifičnost novog sastava kosovskog parlamenta je to što su se stranački lideri pobrinuli da u najviše zakonodavno telo dovedu i članove svojih porodica, piše prištinski Zeri.

PRIŠTINA – Specifičnost novog sastava kosovskog parlamenta je to što su se stranački lideri pobrinuli da u najviše zakonodavno telo dovedu i članove svojih porodica, piše prištinski Zeri.

Prema pisanju lista, mesto u parlamentu obezbedila su braća Daut i Ramuš Haradinaj, koji je istovremeno jedan od trojice kandidata za premijera velike koalicije okupljene oko Demokratske partije Kosova Hašima Tačija.

Očekuje se da i lider Alijanse za budućnost Kosova i jedan od najbogatijih Albanaca u Evropi, a možda i svetu, Bedžet Pacoli uđe u parlament sa članom porodice Islamom Pacolijem, čija je stranka bila u koaliciji sa Demokratskim savezom Kosova (DSK).

Istovremeno, u parlamentu bi se mogli naći i lider radikalnog pokreta Samoopredeljenje Visar Imeri sa svojim nećakom Adeom Batušijem.

Za poslanika u kosovskom parlamentu je izabran i Evgeni Tači Draguša, nećak predsednika Tačija.

U ovom, šestom sazivu kosovskog parlamenta od jednostranog proglašenja nezavisnosti, biće i sin gradonačelnika Skenderaja Samija Luštakua, kao ćerka nekadašnjeg kosovskog predsednika Ibrahima Rugove, Teuta.

Nije isključeno, kako se navodi, da će ona voditi svečanu sednicu parlamenta zajedno sa najstarijim poslanikom Ademom Mikullovcijem iz pokreta Samoopređeljenje.

Centralna izborna komisija bi, kako je juče najavljeno, tokom dana trebalo da objavi konačne izborne rezultate, a predsednik Tači je najavio da će parlament biti konstituisan do 10. jula. (Tanjug)

Izvor: www.politika.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here