Home Lideri Dragan Šutanovac – Demokratska Stranka

Dragan Šutanovac – Demokratska Stranka

206
0
Dragan Šutanovac - Srbija izbori
Foto: N1

Rođen 24. jula 1968. u Beogradu, gde je završio osnovnu školu i Šestu beogradsku gimnaziju. Diplomirao na Mašinskom fakultetu u Beogradu, odsek hidroenergetike.

Novembra 2000. imenovan je za specijalnog savetnika ministra unutrašnjih poslova, a u periodu april-maj 2000. bio je stažista Evropskog parlamenta u Strazburu.

Od 1. novembra 2001. do februara 2003. bio je pomoćnik Saveznog ministra unutrašnjih poslova.

Od 2002. do 2003. godine bio je predsednik Odbora za odbranu i bezbednost Narodne skupštine Republike Srbije. U dva navrata biran za poslanika u Skupštini Republike Srbije (2000. i 2003).

Za ministra odbrane Vlade Republike Srbije je izabran 15. maja 2007. godine.

Član Predsedništva Demokratske stranke za region Beograda.

Posebno se specijalizovao u oblasti bezbednosti. Završio je specijalne kurseve u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je dobio diplomu za oblast sprovođenja zakona (Law Enforcement), diplomu za oblast sigurnosnih pitanja i nadzora (Security Issues and Oversight) i diplomu prestižnog američko-nemačkog Maršal centra za bezbednosne studije u Garmiš-Partenkirhenu.

Šutanovac je oženjen Marijom Šutanovac (kćer Miroslava Ilića)[1] i ima dva sina Predraga i Strahinju. Kum na venčanju bio mu je bivši predsednik Republike Srbije Boris Tadić.

Izvor: wikipedia

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here