Home Lideri Bogoljub Karić – Pokret snaga Srbije

Bogoljub Karić – Pokret snaga Srbije

262
0
Bogoljub Karić - Srbija izbori
Foto: kurir.rs

Bogoljub Karić (Peć, 17. januar 1954) je srpski političar i biznismen. Rođen je 17. januara 1954. godine u Peći od oca Janićija i majke Danice, od 2011. monahinje Angeline.

Bogoljub Karić (Peć, 17. januar 1954) je srpski političar i biznismen.

Rođen je 17. januara 1954. godine u Peći od oca Janićija i majke Danice, od 2011. monahinje Angeline.

Osnovnu i srednju školu je završio u Peći. Diplomirao je na prirodno-matematičkom fakultetu u Prištini, na odseku za geografiju. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Nišu na temu „Organizacija i razvoj male privrede“. Zajedno sa tri brata i sestrom osnovao je porodičnu fabriku „Braća Karić“ u Peći 1971. godine. Za više od tri decenije razvio je veliku kompaniju koja posluje u raznim oblastima: telekomunikacije, građevinarstvo, finansije, obrazovanje, mediji, trgovina… Direktor je i vlasnik privatnog „BK“ univerziteta i još nekoliko firmi u Srbiji i inostranstvu i nosilac je ordena Svetog Save.

U vladi Mirka Marjanovića bio je ministar bez portfelja. Osnovao političku stranku „Pokret snaga Srbije – Bogoljub Karić“ čiji je lider. Do 2005. godine, njegova kompanija je bila suvlasnik preduzeća „Mobtel Srbija“ zajedno sa PTT Srbija. Bogoljub Karić je takođe osnivač Karić Fondacije koja ulaže svoja sredstva u humanitarne akcije, razvoj obrazovanja i podršku mladim ljudima. Trenutno je u bekstvu a za njim je raspisana poternica.

2005. godine dobio je titulu počasnog doktora nauka od japanskog univerziteta Soka.

Njegova supruga je Milanka Karić. Ima četvoro dece: Nebojšu, Nedu, Jelenu i Danicu.

Izvor: sr.wikipedia.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here