Home Lideri Nikola Tulimirović – Nijedan od ponuđenih odovora

Nikola Tulimirović – Nijedan od ponuđenih odovora

205
0
Nikola Tulimirović - Srbija izbori
Foto: Medija centar

Nikola Tulimirović srpski je političar, bivši narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Predsednik je političke partije Nijedan od ponuđenih odgovora.

Nikola Tulimirović srpski je političar, bivši narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Predsednik je političke partije Nijedan od ponuđenih odgovora.

Nikola Tulimirović je rođen u Beogradu, 22. oktobra 1981. godine, gde je završio osnovnu školu „Siniša Nikolajević“, a potom i Matematičku gimnaziju. Studirao je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Katedra za računarsku tehniku i informatiku. Po isteku apsolventskog staža odustaje od studija, razočaran reformom visokog obrazovanja i uveren da od diplome neće imati korist.

U mladosti je bio nagrađivan na takmičenjima iz oblasti fizike i matematike, a kao dostojan primer se ističe prva nagrada na Republičkom takmičenju iz fizike.

Tulimirović se u srednjoj školi i kao student, od početka 2000. godine do leta 2003, bavi prodajom računara i prateće opreme, nekoliko meseci radi u Art televiziji, a zatim, do 2006. godine, paralelno se bavi ugostiteljstvom i programiranjem. Od 2004. godine radio je u Infostudu. Krajem 2006. godine je osnovao preduzeće za pružanje saveta i izradu kompjuterskih programa, u kome je radio do maja 2012. godine, kada je izabran za narodnog poslanika.

Osnivač je i predsednik vlaške manjinske političke stranke Nijedan od ponuđenih odgovora. Partiju je osnovao 2010. Pro forme je registrovao stranku kao partiju koja zastupa vlašku nacionalnu manjinu, jer su, u to vreme, takse za osnivanje regularne stranke premašivale 2.600.000 dinara. Zbog ovoga je, iako Srbin po nacionalnosti, podržavao projekte vlaške nacionalne zajednice. Pre članstva u Nijednom od ponuđenih odgovora, nije bio član nijedne političke stranke.

Živi u Beogradu. Nije oženjen i nema decu.

Izvor: sr.wikipedia.org

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here