Home Vesti OTKRIVAMO Jeremić i Šutanovac pričali o izborima

OTKRIVAMO Jeremić i Šutanovac pričali o izborima

196
0
dragan sutanovac 035_2
Foto: Darko Ćirkov

Dvojica potencijalnih kandidata za predsednika Srbije Vuk Jeremić i Dragan Šutanovac sastali su se pre nekoliko dana, saznaje nezvanično „Blic“.

Sastanak je održan u sedištu Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj čiji je predsednik Jeremić, a lider demokrata i nekadašnji ministar spoljnih poslova Srbije razgovarali su nešto više od sat vremena.

Kako kaže izvor „Blica“, glavna tema razgovora bili su predsednički izbori.

– Bio je to kurtoazan razgovor, bez previše konkretnih detalja. Govorili su o svojim planovima i ambicijama kada je reč o predsedničkim izborima – navodi sagovornik „Blica“ upoznat sa detaljima sastanka.

Isti izvor kaže i da su obojica političara nastupila sa poluotvorenim kartama.

– Navodno nijedan još nije doneo konačnu odluku hoće li se kandidovati. Šutanovac je rekao da razmišlja, ali da će, ukoliko DS bude imala svog kandidata, to biti samo on ili niko drugi. Takođe je rekao i da članstvo stranke insistira na tome da se upravo on kandiduje – priča naš sagovornik.

Predsednik CIRSD-a je takođe rekao da će raditi različite analize, istraživanja i da će u narednih mesec dana uz konsultacije sa saradnicima doneti odluku.

Kako saznajemo, Šutanovac je preko posrednika kontaktirao sa Jeremićem nakon čega je organizovan susret.

Ovo je samo jedan u nizu sastanaka između predstavnika opozicije i potencijalnih kandidata o izborima koji će biti održani sledeće godine. Do sada su se, kako je „Blic“ već pisao, susretali Jeremić i aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić, Jeremić i bivši predsednik Boris Tadić, Šutanovac i lider DJB Saša Radulović, Jeremić i Radulović, a u prostorijama Pokreta za preokret održan je i sastanak predstavnika većine opozicionih stranaka na kojem je bilo reči o uslovima za održanje fer i poštenih izbora. Kako je posle tog sastanka najavljeno, prilikom sledećeg susreta biće reči i o mogućem zajedničkom kandidatu opozicije.

Teško je zamisliti da bi opozicija mogla da se dogovori o jednom kandidatu.

Izvor: Blic

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here