Home Vesti BURA U SPS ZBOG DUGOVANJA Backović Dačiću preti ostavkom

BURA U SPS ZBOG DUGOVANJA Backović Dačiću preti ostavkom

180
0
2

Direktor SPS Dejan Backović zapretio je šefu partije Ivici Dačiću da će podneti ostavku ukoliko ne spreči spletkarenja unutar stranke, saznaje „Blic“.

Čarke među socijalistima su iznova otpočele, a ovog puta meta je direktor SPS Backović. Uz konstantni pritisak oko sređivanja imovine socijalista koja bi trebalo da se prodaje, te pretnji štrajkom zaposlenih, Backović je presavio tabak zbog dvojice stranačkih kolega Milomira Premovića i Đorđa Čabarkape.

– Njih dvojica najjednostavnije rečeno neprestano ogovaraju Backovića. Non-stop iza leđa neke priče da je nesposoban i time se po ceo dan bave u stranci. Pretpostavka je da takvim pričama hoće da ga sklone sa pozicije u stranci, pa da neko od njih bude direktno uključen u prodaje nekretnina SPS koje bi trebalo da dođu na red – kaže izvor „Blica“ iz SPS.

Backović je, prema saznanjima „Blica“, na poslednje u nizu abrove o sebi ljutito poslao nekoliko SMS-ova šefu stranke Ivici Dačiću.

– Uz ogovaranja Premovića i Čabarkape, jedan od vozača je zapretio da će organizovati štrajk jer im kasni plata. Sve to je dovelo do toga da Backović, narodski rečeno, pukne i zapreti Dačiću ostavkom i time da obuzda pojedine. Takođe, neki dušebrižnici su brže-bolje izvestili Dačića da bi mogao biti štrajk, pa se on, umesto da smiri strasti, umešao i dodatno dolio ulje na vatru pitanjima ‘šta je to oko štrajka’ i ‘sredite to tamo’, kao da se stvari sređuju same od sebe – kaže „Blicov“ sagovornik.

Da će podneti ostavku, Backović je Dačića obavestio telefon i saopštio je svoju nameru juče okupljenima u stranačkim prostorijama. Međutim, zvanično ostavku tokom jučerašnjeg dana nije podneo.

Popis imovine

SPS je pre oko pola godine donela odluku da se popiše i sredi dokumentacija partijske imovine kako bi se eventualno prodao deo i tako se vratili stranački dugovi. Iako nikada zvanično visina duga nije objavljena, pojedini funckioneri su iznosili podatak od 4,5 miliona evra. SPS ima u Srbiji oko 80 nekretnina. Najveća dugovanja stranke su prema Telekomu i RTS.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here