Home Vesti Počinje suđenje policijskom generalu Dragiši Simiću

Počinje suđenje policijskom generalu Dragiši Simiću

191
0
4

U Trećem osnovnom sudu u Beogradu danas bi trebalo da počne suđenje nekadašnjem načelniku Uprave saobraćajne policije generala Dragiši Simiću, zbog optužbi da je zloupotrebio službeni položaj u vezi sa prekršajnim postupcima.

Tužilaštvo tereti Simića da je kao načelnik Uprave saobraćajne policije od 2011. do 2014. godine iskorišćavanjem službenih ovlašćenja nalagao da se ne pokreće prekšajni postupak protiv nekih lica ili da se zahtevi za pokretanje postupka koji su već podneti – povuku.

On je, kako su ranije za Tanjug rekli u tužilaštvu, prema zakonu imao diskreciono ovlašćenje da u određenim slučajevima tako postupi, odnosno u slučajevima u kojima su ispunjeni razlozi predviđeni zakonom.

Tužilaštvo Simića tereti da je mimo zakona postupio u oko 400 slučajeva. Optužnim predlogom tužilaštvo je predložilo sudu da Simića osudi na 18 meseci zatvora. On je smenjen s mesta načelnika Uprave saobraćajne policije 6. juna 2014.

U MUP-u je zaposlen od 1990. Radio je kao saobraćajni policajac u Prištini, a od 1998. bio je voša sektora u istom sekretarijatu.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here