Home Vesti Vulin o slučaju Jajinci i eventualnoj vezi sa ambasadom SAD

Vulin o slučaju Jajinci i eventualnoj vezi sa ambasadom SAD

159
0
1

Ministar za rad Aleksandar Vulin doveo je u vezu bezbednosnu pretnju, vezano za otkriće oružja u blizni porodične kuće premijera Srbije, sa ambasadom SAD u Srbiji, ali je istakao da ne veruje da iza toga stoji američka država.

Prema njegovim rečima, slučaj Jajinci nije počeo u Jajincima i ne desava se sada, već je počeo izborne noći.

– Izneću nešto što nije stav Vlade Srbije, niti sam imao priliku da razmenim mišljenja sa premijerom, ali pred Srbiju treba izneti istinu i izložiti činjenice. Slučaj Jajinci je počeo izborne noći, kad je došlo do upada u Republičku izbornu komisiju svih partija, pokušaja da se izmene izborni rezultati i njihov odlazak kod američkog ambasadora Kajl Skota – rekao je Vulin gostujući u emisiji “Upitnik” na RTS.

On je naveo da je američki ambasador prethodno šest godina boravio u Moskvi i da odlično zna pravila diplomatije – u zbornoj noći ne prima vlast ne prima ni opziciju, ne meša se u to.

– I odmah sutradan Savamala počinje da bude glavna priča, govore i pišu kako će se režim ugušiti u krvi… Imate službenike američke ambasade koji idu na te proteste da čuju … a onda ga naše službe snime kako duva u pištaljku i kako aktivno učestvuje u tome – naveo je Vulin.

Kako je dodao, svaki put kad Srbija želi da postane čvršća, stabilnija, onda neko na protestima opozicije kaže:

– Sve je u redu, tu je velika sila koja će srušiti ovu vlast, ponovo će odlučivati ambasadori – rekao je Vulin, dodajući da baš tada stiže pitanje Vučiću da li će da prizna genocid u Srebrenici.

On podseća da je premijer u Gradiški u govoru rekao da se neće ponoviti Oluja, a da kao odgovor na to američki amabsador sedi na jahti i slika se sa Lidijom Udovički, sa ženom koja je htela da kriminalizuje premijera…

– Kada krenu pritisci, Trepča, imate hvatanje srpskog policajca koji odaje tajne … špijuni pokušavaju da vladaju, a Vučić čini tu ključnu grešku koju mu ne praštaju – kaže da neće dopustiti da špijuni vršljaju, kaže ko su i odakle su… i odmah imate američke marince koji nose majice helouin – rekao je on.

On ističe da ne želi da veruje da iza ovoga stoji američka država, ali da mora da skrene pažnju na ponašanje službenika te iste države i nepoštovanje koje se pokazuje prema ovoj zemlji.

– Onda imate da prvaci opozicije, tu mislim na DS, okupljaju po kafanama penzionisane generale i to one koji nisu uspeli da nas uvedu u NATO. Neki od njih su bili vojni atašei u Vašingtonu, pa govore kako će najpre da obore Stefanovića i Vulina a onda će doći do Vučića….

Govoreći o slučaju pronađenog oružja on je još rekao:

– Ali jedno je sigurno. Jednog Vučića su hteli da ubiju, da li Andreja ili Aleksandra, ali jednog su hteli da ubiju. Ne verujem u slučajnosti da se 97 ubica nađe na prostoru gde se nađe zolja, granate, municija i sve se to nađe na najidealnijem mogućem mestu, gde ljudi prolaze i ne mogu da se odbrane – rekao je Vulin.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here