Home Vesti Vojska Srbije je upravo donela odluku o 300 novih profesionalnih vojnika

Vojska Srbije je upravo donela odluku o 300 novih profesionalnih vojnika

269
0
voj

U profesionalnu vojnu službu mogu da budu primljeni samo kandidati koji su prethodno odslužili vojni rok sa oružjem.

Na inicijativu ministra odbrane Zorana Đorđevića pokrenuta je procedura za prijem 300 profesionalnih vojnika do početka novembra ove godine, dok se naredne godine očekuje prijem još 1.500 vojnika u Vojsku Srbije.

Do sada je, u toku 2016. godine, već primljeno 95 profesionalnih vojnika, dok se na obaveštenje o prijemu profesionalnih vojnika u Specijalnu brigadu, koji se primaju iz redova vojnika u rezervi iz evidencije regionalnih centara Ministarstva odbrane, u roku od dve nedelje odazvalo 255 kandidata.

Ministarstvo odbrane podseća da u profesionalnu vojnu službu mogu da budu primljeni samo kandidati koji su prethodno odslužili vojni rok sa oružjem, kao i da ovo ministarstvo odbrane i Vojska Srbije od decembra ove godine uspostavljaju novi način dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem koje će trajati šest meseci.

– Cilj je da se dodatnom obukom vojnika unaprede operativne i funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije, da se rasterete profesionalni vojnici koji će se više baviti usavršavanjem stečenih znanja i veština, kao i da se osnaži rezevni sastav. Jedan od benefita predviđenih za nove vojnike jesu veće novčane naknade u poslednja tri meseca služenja vojnog roka – navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

(Telegraf.rs)

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here