Home Vesti Naprednjaci odbacuju optužbe o napadu na Vračaru

Naprednjaci odbacuju optužbe o napadu na Vračaru

125
0
Opstina-Vracar-2-620x350

Članice koalicije „Vračar slobodno“ optužile Srpsku naprednu stranku za napad njenih aktivista na štandove opozicionih stranaka ispred zgrade Skupštine opštine Vračar.

Gradski odbor Beograda Srpska napredna stranka odbacio je danas optužbe DS, SDS, D JB i Nove stranke da su aktivisti naprednjaka “sabotirali” i napali njihove aktiviste i da to “predstavlja još jednu laž cenzus koalicije”.

– Bez i jednog dokaza i bilo kakve prijave optužuju aktiviste SNS-a da su sabotirali njihov putujući cirkus. Istine radi, nikakav napad na njihove aktiviste nije prijavljen policiji, tako da ovo predstavlja samo još jednu laž cenzus koalicije – navedeno je u saopštenju Gradskog odbora SNS.

Naprednjaci navode da “cenzus koalicija, predvođena DS, SDS, DJB i Novom strankom, nastavlja da obmanjuje građane, jer osim mržnje prema Srpskoj naprednoj stranci nemaju šta da ponude građanima”.

– Oni, koji su nasiljem ušli u Skupštinu Srbije, očigledno i dalje ne mogu da prežale što su ih građani kaznili na izborima, ne samo na Vračaru, već u Beogradu i celoj Srbiji – navodi Gradski odbor SNS i poručuje “gospodo, građani su vas kaznili jer ste protiv svakog prosperiteta, jer ste brinuli jedino o sopstvenom interesu i foteljama”.

– Ono što je izvesno jeste da su građani Srbije odabrali borbu za modernu i uređenu Srbiju – zaključio je Gradski odbor SNS Beograda.

Stranke koalicije “Vračar slobodno” – DS, SDS, Nova i pokreta Dosta je bilo saopštile su ranije danas da su “duboko zabrinute zbog atmosfere nasilja i agresije u kojoj se nalazi naše društvo”, a povodom “nemile scena koje su se juče odigrale na platou ispred zgrade Skupštine opštine Vračar”.

– Naime, prilikom akcije kojom su aktivisti naših stranaka obeležavali 100 dana od otimanja Vračara od strane SNS-a i kršenja izborne volje naših sugrađana, aktivisti SNS-a su pokušali da na sve moguće načine fizički da spreče akciju opozicije – navele su te stranke.

U saopštenju se navodi da su “aktivisti vladajuće stranke otimali letke aktivistima opozicije i uz pretnje i psovke pokušavali da onemoguće održavanje skupa”.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here