Home Vesti Poslanici o Dikiću, Trepči, ubijenom vođi navijača…

Poslanici o Dikiću, Trepči, ubijenom vođi navijača…

147
0
asdjqe

Poslanik Đorđe Vukadinović pitao je članove vlade na sednici skupštine kakva saznanja imaju o učešću penzionisanog generala srpske žandarmerije Bratislava Dikića na crnogorskim izborima, zašto nije ispoštovan zahtev direktora Kancelarije za KIM Marka Đurića da se o Trepči raspravlja o SB UN, te kako je moguće da osuđeni narko diler bude na slobodi.

Vukadinović je pitao premijera Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića kakva saznanja imaju o Dikiću, da li su uhapšeni teroristička grupa ili su grupa koju je angažovala crnogorska vlast da bi poslužila u predizborne svrhe i poslužila režimu da stvori „dramu o državnom udaru“.

„Ovo kažem jer je javnosti poznata uloga Dikića koji je pre tri godine na lokalnim izborima na severu KIM predlagao Srbima sa severa da otmu kutije što su oni odbili, a na kraju se to ipak dogodilo od strane neidentifikovani lica pod fantomkama“, rekao je Vukadinović.

Pitao je i kako je moguće da smrt osuđenog narko dilera „gospodina Saleta mutavog“ postane tema na takav način da ga predsednik vlade čak dva puta u zadnjih mesec dana „uzima u usta i to u neutralnom ili pozitivnom kontekstu“.

„Kako je moguće da osuđeni narko diler bude na slobodi, bude vođa navijača i da li je poznato da je Aleksandar Stanković bio član SNS“, pitao je Vukadinović.

Aleksandar Marković (SNS) kazao je da se na Vračaru vidi kako je DS doživljavala vlast, navodeći da je revizijom utvrđeno da je preduzeće Poslovni prostor imalo 800 miliona dinara nenaplaćenih potraživanja.

Istakao je da je od te sume, čak 580 miliona dinara u procesu zastarevanja, upitavši zašto je rukovodstvo pustilo da to tako prođe i da li su preduzeće namerno vodili u propast.

Marković je zatražio objašnjenje kako je moguće da niz zakupaca godinama ništa nije plaćao, kako je nastala ta povlašćena vrsta i da li su bili „u talu sa DS“.

Nataša Mićić (LDP) imala je pitanja za predsednika Srbije Tomislava Nikolića koji je nedavno rekao da je „dužan građanima još jedan mandat“.

Pitala ga je na osnovu čega je to zaključio, dodajući da javnosti duguje mnoge odgovore, između ostalog i zašto konstantno dovodi u pitanje evropski put Srbije.

ašto nije iskoristio svoj ugled da smiri situaciju u regionu već je dolivao ulje na vatru, pitala je Mićić, a interesovalo je i zašto je, kako je navela, stavljao lične ispred državnih interesa.

Mićić je Nikolića pitala i zašto je imenovao ruskog milijardera Genadija Timčenka koji je na crnoj listi SAD za počasnog konzula Srbije u Sankt Peterburgu i time doveo u pitanje odnos Srbije sa Amerikom.

Pitala je i da li je Ministarstvo spoljnih poslova dalo neku vsrtu saglasnosti za to.

Izvor: B92

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here