Home Vesti Михајловић: Још 6,5 милиона евра за нишки аеродром

Михајловић: Још 6,5 милиона евра за нишки аеродром

131
0
Зорана Михајловић и градоначелник Ниша Дарко Булатовић (Фото Танјуг)
Зорана Михајловић и градоначелник Ниша Дарко Булатовић (Фото Танјуг)

Измештање пруге из центра Ниша од 2018.

НИШ – Влада Србије је до сада уложила 4,5 милиона евра у опремање нишког аеродрома „Константин Велики” и до 2019. уложиће још 6,5 милиона евра, изјавила је данас потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Посетом министарке Михајловић аеродрому почела је званична посета Владе Србије Нишу, која ће трајати до 19. октобра.

Михајловић је рекла је да је „Константин Велики” прошле године имао 30.000 путника, да ће већ до краја наредног месеца достићи 100.000 путника и да ће већ у 2017. имати 200.000.

„Нишки аеродром ће до краја године имати укупно девет линија”, рекла је Михајловић истичући да влада жели да аеродром „Константин Велики” учини што комерцијалнијим.

Она је нагласила да нишки аеродром има будућност, као и да је веома значајан за цео регион Западног Балкана, а да влада улаже новац у опремање нишког аеродрома како би имао савремену опрему и испуњавао највише безбедносне стандарде.

Михајловић је посетила Аеродром заједно са градоначелником Ниша Дарком Булатовићем. (Танјуг)

Михајловић: Измештање пруге из центра Ниша од 2018.

НИШ – Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић најавила је данас измештање пруге из центра Ниша и додала да ће ти радови, вредни 80 милиона евра почети 2018. године.

Михајловић је током обиласка Палилулске рампе, где пруга дели Ниш на два дела, рекла да ће експропријација земљишта бити завршена у 2017. години и да ће након тога моћи да почне измештање о којем се говори већ 30 година.

Министарка је истакла да је веома важно да се та пруга измести због безбедности грађана, с обзиром да деца ту свакодневно прелазе пругу, али и да је тапруга део железничког Коридора 10 и да је тојош један разлог за њено измештање.

„Ми смо детектовали све ризичне тачке када је реч о рампама у целој Србији. Почели смо да улажемо новац у њихово отклањање, а градимо и нови диспечарски центар који ће потпуно другачије управљати железничком инфраструктуром и свим прелазима”, навела је Михајловић.

Како каже, план Министарства је да од 2020. године више нема небезбедних прелаза у Србији.

Она је додала да тренутно у Србији има најмање 50 небезбедних прелаза, у које је потребно уложити најмање између 10 и 15 милиона евра. (Танјуг)

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here