Home Vesti Poslanici izabrali članove Saveta REM

Poslanici izabrali članove Saveta REM

129
0
Tan2016-10-4_105235602_0-620x350

Đorđe Vozarević i Goran Peković izabrani za članove Saveta regulatornog tela za elektronske medije

Skupština Srbije izabrala je Đorđa Vozarevića i Gorana Pekovića za članove Saveta regulatornog tela za elektronske medije. Vozarević je bio kandidat Skupštine Vojvodine a Peković Udruženja novinara, dok nijedan od dva kandidata Udruženja za zaštitu dece nije izabran.

Skupština nije dala podršku ni Milanu Antonijeviću ni Snežani Plavšić koji su bili kandidati udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštita dece.

Glasanje za Pekovića i Vozarevića obeležio je aplauz opozicije i povici “jaoooo” jer je, kako navode, poslanike predsednica Maja Gojković zvoncem upozoravala kada da glasaju za.

Savet REM-a već duže vreme ima samo šest članova od neophodnih devet. Sa današnjim izborom Pekovića i Vozarevića ostaje upražnjeno još jedno mesto, a kandidate za to mesto ponovo treba da predlože udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštita dece.

Skupština Srbije usvojila je izmene Sporazuma o zajmu koji Azarbejdžan daje Srbiji za izgradnju auto-puta Ljig-Preljina, a kojim se produžava rok raspoloživosti sredstva kredita za dve godine.

Rok realizacije projekta se pomera do 4. maja 2018. godine.

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su autentično tumačenju člana Zakona o sticanju prava “Železare Smederevo”, koje predviđa da budući kupac tog preduzeća ne bude uskraćen za prava u odnosu na samu Železaru.

Vlada Srbije je 18. aprila prošle godine sa kineskom kompanijom “Hestil” potpisala ugovor o prodaji “Železare Smederevo”za 46 miliona evra.

Izvor: Telegraf

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here