Home Vesti Skupština: LDP predlaže rezoluciju o Srbiji i Kosovu

Skupština: LDP predlaže rezoluciju o Srbiji i Kosovu

121
0
ldp
Izvor: Tanjug

Liberalno demokratska partija (LDP) podnela je danas predlog rezolucije o Srbiji i Kosovu – partnerstvo i odgovornost za bezbednost, stabilnost i razvoj u nameri da se definišu polazne tačke nove politike prema Kosovu uz istovremeno ubrzavanje procesa evropskih integracija.

BEOGRAD – Liberalno demokratska partija (LDP) podnela je danas predlog rezolucije o Srbiji i Kosovu – partnerstvo i odgovornost za bezbednost, stabilnost i razvoj u nameri da se definišu polazne tačke nove politike prema Kosovu uz istovremeno ubrzavanje procesa evropskih integracija.

Srbija mora da se kroz dijalog sa EU i SAD zalaže za interes Srba na Kosovu sa ciljem rešavanja njihovih svakodnevnih problema i da sa druge strane nesporno osigura svoju evropsku budućnost, navodi se u obrazloženju.

Dodaje se da su osnovni elementi nove politike zaštita prava Srba na Kosovu, garancija njihovih prava i savezništvo Srbije sa najvažnijim odlučiocima u međunarodnoj zajednici.

Nova politika, kako se navodi, podrazumeva okretanje što bržem ulasku u punopravno članstvo EU i NATO, izgradnju institucija, tržišne ekonomije, promenu spoljne politike, nastavak procesa reformi i modernizacije društva, stvaranje socijalno odgovorne države.

Moramo u svetu pronaći razumevanje za Srbiju i naše interese ostavrivati u dogovoru sa EU i SAD, naglašava se u rezoluciji.

LDP predlaže da se rezolucija donese po hitnom postupku.

Izbor: Tanjug

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here