Home Vesti Đukić Dejanović: Mogli bismo postati partner u vladi

Đukić Dejanović: Mogli bismo postati partner u vladi

140
0
Đukić Dejanović: Mogli bismo postati partner u vladi
Foto: Tanjug

BEOGRAD – Zamenica predsednika SPS Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da, iako još nije ni načelno dogovoren ulazak socijalista u vladu, iz razgovora mandatara sa liderom SPS Ivicom Dačićem moglo bi se zaključiti da bi ta stranka mogla postati partner u budućoj vladi.

Upitana da da li je SPS konačno bar načelno dogovorio ulazak u Vladu, ona je u intervju za „Danas“ odgovorila:

„Ne. Bili su razgovori budućeg premijera i predsednika naše partije Ivice Dačića u kojima je bilo razgovora o programskim nastavcima aktivnosti i iz toga se moglo zaključiti da bismo mogli biti partner u budućoj vladi“.

Prema njenim rečima, u tom razgovoru apsolutno nije bilo ni vremenskih determinanti, ni personalnih rešenja. „A mislim da sam dobro informisana“, dodala je.

Upitana ko bi u vladi mogao da predstavlja SPS, Slavića Đukić Dejanović je rekla da se o tome nije razgovaralo, ali da, ako bi socijalsiti ušli u vladu, normalno je da u njoj bude lider stranke.

Ona ističe da joj se ne čini da je problem što vlada nije sastavljena, jer je Vučić još u regularnom zakonskom roku odabira ljudi za svoj novi kabinet.

„Uostalom, verujem da mandatar nije nezadovoljan rezultatima tehničke vlade“, kaže za Slavica Đukić Dejanović, odgovarajući na pitanje da li je moguće da neko drugi, a ne mandatar Vučić sastavi Vladu Srbije.

„Vladu Srbije treba da sastavi onaj ko je dobio poverenje građana, a to treba da bude Aleksandar Vučić i iskreno verujem da će to tako i biti“, dodala je ona.

Povodom toga što je Dragan Marković Palma „kandidovao“ Dacića za predsednika Srbije, ona je rekla da se u SPS o tome uopšte nije razgovaralo i da je za to rano, a da Markovićev potez vidi kao izraz poštovanja.

Upitana da li zvanična Moskva insistira da socijalisti budu deo buduće vlade, ona je rekla da ne veruje da neko sa strane pritiska mandatara zbog SPS-a.

„Zaista ne mislim da se zvanična Moskva u ovakvom globalnom trenutku bavi pozicijom SPS“, istakla je ona.

Izvor: Tanjug

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here